Cum sa economisiti cu termostatul intelligent?

Cum sa economisiti cu termostatul intelligent?
Spread the love

Un termostat inteligent nu numai ca ne face viata mai usoara si imbunatateste gradul de utilizare: este, de asemenea, o arma excelenta atunci cand vine vorba de economisire.

Se estimeaza ca, consumul de aer conditionat reprezinta, in ceea ce priveste cheltuielile totale cu energia, aproximativ 40% in locuinte si pana la 60% in birouri. Prin urmare, nu este ceva ce ar trebui sa trecem cu vederea.

Iata cum sa ai casa inteligenta Salus Controls:

Economisirea cu termostatul inteligent nu este atat de complexa

Economisirea nu este atat de complexa. Este doar o chestiune de a urma liniile directoare si de a folosi energia rational. Expertii in aer conditionat  si centrale termice ,considera importanta alegerea unui termostat inteligent.. Astfel, veti economisi bani pe factura de energie electrica. Iata cateva sfaturi :

  • Porniti sau opriti aerul in spatiile care nu sunt utilizate.Daca exista zone sau camere care nu sunt utilizate si nici nu vor fi in curand, dezactivati-le. Nu are rost sa pierdem aceasta energie.
  • Restrictionati accesul atunci cand este necesar.Stim cu totii ca utilizatori precum copiii sau persoanele foarte in varsta pot, ocazional, sa foloseasca in mod abuziv echipamentele de aer conditionat. O optiune buna este de a gestiona nivelurile de permisiune ale utilizatorilor, astfel incat acestia sa poata accesa doar unele dintre functionalitati. In acest fel puteti preveni utilizarea functiilor ilogice sau variatia prea mare a temperaturii. Gestionarea  este utila in special in spatii sau birouri. Astfel, puteti evita schimbarile de temperatura ale termostatului in mod constant si puteti obtine economii mari.
  • Foloseste programele in avantajul tau.Termostatele inteligente de astazi includ programe de timp care ne pot fi foarte utile. De exemplu, daca trebuie sa aveti caldura  pe timp de noapte, puteti programa temperatura sa creasca (sau sa scada in timpul iernii) progresiv in timpul noptii. Puteti chiar sa-l opriti dupa un anumit numar de minute. Astfel, puteti reduce cu usurinta consumul. Exista multe alte posibilitati. Trebuie doar sa fii creativ.
  • “Stay tuned” la pretul de energie. Unele sisteme de climatizare actuale au avantajul de a putea consulta pretul energiei. In acest fel, veti putea sti cat de mare  este pretul pe kilowatt in orice moment. Este posibil ca aceasta functionalitate sa nu reprezinte o economie ca atare, dar ajuta la controlul cheltuielilor.
  • Utilizati modurile de salvare.Poate ca nu o stii, dar poate ca nu folosesti la maximum termostatul inteligent. Multe sisteme HVAC au acum caracteristici de economisire a costurilor care va pot ajuta. De exemplu, termostatele inteligente au functia sau modul Eco-Adapt, care este responsabil pentru limitarea temperaturilor la intervalele de eficienta maxima.

Concluziile

Acestea sunt doar cateva dintre modalitatile generice pe care trebuie sa le salvati cu termostatul inteligent. Fiecare model are avantaje suplimentare de care poti profita in favoarea ta.

Nu  uitati sa cercetati  inainte de a cumpara termostatul si astfel sa poti alege unul care  ti se potriveste. O alegere buna va poate oferi multe bucurii bune. Mai ales pentru buzunar si mai ales pe termen lung.

You May Also Like

Lasă un răspuns