Sfaturi pentru ilumintul de Craciun

Sfaturi pentru ilumintul de Craciun
Spread the love

Multi oameni, cu greu isi pot imagina Craciunul fara instalatii luminoase de Craciun, care pot fi vazute peste tot in fiecare casa sau strada. Luminile decorative de pe bradul de Craciun si imaginile ferestrelor iluminate fac, de asemenea, parte din pregatirea pentru vacanta de iarna.

Putini oameni sunt dispusi sa sarbatoreasca fara sa-si decoreze balconul sau gradina. Din pacate, acest lucru nu numai ca va deveni mai scump, dar va enerva si unii vecini. Din acest motiv, exista cateva sfaturi despre economisirea energiei electrice si situatia legala despre iluminatul de Craciun si, in final, exista cateva idei despre luminile ce aduc o atmosfera aparte.

Din pacate, toata lumea crede ca factura suplimentara la electricitate adusa de luminile de Craciun este gresita. O linie luminoasa lunga de 10 metri consuma atat de multa energie electrica in cinci saptamani – adica costa aproximativ 20 de euro in perioada pre-Craciun si Craciun.

In schimb, consumul de energie al unui frigider de 140 de litri cu clasa de eficienta energetica AA++, este atat de mare pe tot parcursul anului! Dar acesta nu este un motiv pentru a stinge luminile. Daca se vor lua in considerare urmatoarele sfaturi, va fi posibil sa se poate reduce factura de energie electrica pentru luminile de Craciun.

La prima vedere, LED-urile par a fi mai scumpe decat becurile obisnuite. Pe de o parte, pot dura mai mult, deoarece pot functiona pana la 10.000 de ore. Pe de alta parte, durata maxima de viata a unui bec obisnuit de 60 de wati este de obicei de 1.000 de ore. Pe de alta parte, utilizarea becurilor LED poate reduce semnificativ consumul de energie, deoarece acestea necesita doar 20% din puterea consumata de becurile traditionale.

Prin urmare, intr-o perioada scurta de timp cand costul energiei electrice este mai mic, se ia in considerare pretul de achizitie mai mare. Se recomanda utilizarea LED-ului, nu numai de Craciun, ci si pentru tot anul. In acest fel, va aduce o contributie importanta la portofoliul de investitii si mediu.

Sigiliul de aprobare energetica al UE ofera deja informatii despre economisirea energiei atunci cand sunt cumparate luminile de Craciun. Lampile cu economie de energie sunt de obicei impartite in categoriile A si B. Aceasta inseamna ca au cel mai mare potential de economisire a energiei.

Becurile cu halogen sunt potrivite si pentru economisirea energiei deoarece apartin categoriei C-E. In schimb, performanta lampilor cu incandescenta obisnuite este mult mai slaba, deoarece de obicei ajung doar la gradele F si G.

Daca intreaga casa ar fi fost decorata cu becuri in trecut, astazi ar fi imposibil. Datorita costului ridicat al energiei electrice, aproape nimeni nu isi poate permite. In plus, aceasta este, desigur, o povara pentru mediu. Din acest motiv, se recomanda utilizarea luminilor LED.

Sunt la fel de stralucitoare ca luminile traditionale, dar necesita doar o treime din energie electrica. O modalitate obisnuita de a aranja luminitele in copac este de a le infasura intr-o spirala de sus in jos sau de jos in sus. Cu toate acestea, luminile se pot rasuci spre interior.

You May Also Like

Lasă un răspuns