Cum functioneaza un ceas inteligent?

Cum functioneaza un ceas inteligent?
Spread the love

Un ceas inteligent este un ceas digital care contine un computer mic, si care ruleaza pe propriul sistem de operare. Dar, v-ati intrebat oare cum functioneaza un ceas inteligent si ce puteti sa faceti cu el? In acest articol, veti avea posibilitatea de a descoperi informatii interesante cu privire la aceste gadgeturi de ultima generatie.

Conectarea la smartphone

Pentru a utiliza un ceas inteligent, este nevoie sa detineti si un smartphone. Pe telefonul dvs. inteligent va trebui sa instalati aplicatia care vine cu ceasul inteligent, cum ar fi Android Wear sau Watch de la Apple.

Deschizand aplicatia insotitoare de pe smartphone si activand Bluetooth, puteti sincroniza ceasul cu telefonul. Acum dispozitivele dvs. sunt conectate si veti primi notificari de pe smartphone pe ecranul ceasului.

De exemplu, puteti citi e-mailuri si mesaje, puteti vizualiza intalnirile din calendar sau puteti efectua apeluri telefonice. Este util un astfel de gadget pentru ca nu mai trebuie sa va faceti griji cu privire la lipsa unui mesaj important.

Masurarea activitatilor si exercitiilor zilnice

Daca ceasul inteligent are un GPS incorporat si / sau un senzor de ritm cardiac, ceasul va masoara activitatile zilnice. Aceasta include numararea numarului de pasi, consumul de calorii si tiparele de somn. Datorita GPS-ului, un smartwatch Xiaomi sau orice alt astfel de gadget, va masoara si traseul in timpul exercitiilor.

GPS-ul nu este incorporat in ceasul inteligent? Cu siguranta nu trebuie sa va descurajeze acest lucru atunci cand aveti de gand sa cumparati un smartwatch Xiaomi sau un astfel de gadget de la orice alt producator, dat fiind faptul ca este posibil sa utilizati semnalul GPS de pe smartphone.

Pentru aceasta, este necesar sa luati telefonul cu dvs. in timp ce alergati sau mergeti cu bicicleta sau chiar si cand va plimbati, daca aveti nevoie sa ajungeti la o anumita adresa, si aveti nevoie de functia GPS.

Aplicatii pe care le puteti avea pe smartwatch

Este posibil sa instalati aplicatii terte din magazinul de aplicatii corespunzator al ceasului inteligent. Aplicatiile populare sunt Spotify, WhatsApp, NS Reisplanner, Appie sau Buienradar.

Datorita acestor aplicatii de pe ceasul inteligent, nu mai trebuie sa scoateti smartphone-ul din buzunar atunci cand faci cumparaturi si ajunteti la casa de marcat pentru a plati, si nici atunci cand vreti sa vedeti daca trenul dvs. intarzie sau cand va intrebati daca ar fi indicat sa luati o umbrela inainte de a merge la plimbare.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste modul de functionare a unui ceas inteligent (smartwatch). Daca aveti de gand sa va cumparati un astfel de accesoriu, este important sa va asigurati ca acesta este compatibil cu sistemul de operare a telefonului mobil inteligent pe care il detineti.

Apoi, trebuie sa va asigurati de-asemenea ca acesta are instalate sau ca puteti instala toate functiile care va intereseaza (masurarea ritmului cardiac, monitorizarea somnului, etc.).

Un alt factor important pe care trebuie sa il aveti neaparat in vedere atunci cand va aflati in cautarea unui asemenea dispozitiv inteligent, este reprezentat de autonomia bateriei. Asigurati-va ca alegeti un smartwatch care rezista cel putin doua zile incarcat, daca nu chiar mai mult. La fel ca si pentru smartphone, si pentru smartwatch bateria are o foarte mare importanta.

Numele producatorului este de-asemenea un alt factor important pe care trebuie sa il aveti in vedere cand cautati un smartwatch. Exista producatori de top pe piata, asa ca puteti opta pentru un smartwatch Xiaomi, sau puteti alege un produs de la Apple, Samsung, Garmin sau Huawei, daca doriti un smartwatch de cea mai buna calitate, care sa fie capabil sa faca fata cu brio, tuturor asteptarilor dvs.

You May Also Like

Lasă un răspuns