Sfaturi si trucuri pentru Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro
Spread the love

Pentru utilizatorii care au nevoie de un smartphone care are specificatii tehnice uimitoare, un telefon mobil Huawei P30 Pro poate fi alegerea cea mai buna, in ciuda faptului ca deja compania chineza a lansat si versiunea P40 Pro.

Cu un telefon mobil Huawei P30 Pro puteti face o multime de lucruri uimitoare, iar unele dintre acestea va sunt prezentate in continuare, asa ca in cazul in care detineti un astfel de smartphone sau aveti de gand sa va cumparati unul, este recomandat sa cititi pana la final.

Cum sa faceti o captura de ecran cu Huawei P30 Pro

Ca si la modelele anterioare, realizarea unei capturi de ecran a Huawei P30 Pro este destul de simpla: la „Setari | Suport inteligent | Controlul miscarii | Daca ati activat functia „Creati captura de ecran cu gestul articulatiei”, trebuie doar sa atingeti afisajul de doua ori cu articulatia. Smartphone-ul face apoi o fotografie a continutului curent al ecranului.

Alternativ, puteti folosi desigur, si combinatia obisnuita de taste pentru a face o captura de ecran: apasati butoanele de pornire si reducere a volumului in acelasi timp.

Sfat de top pentru Huawei P30 Pro: activati tema intunecata

Huawei isi echipeaza acum smartphone-urile cu o functie dark mode. Pentru dispozitivele cu afisaje OLED, modul intunecat asigura utilizarea mai putina a bateriei. Pe Huawei P30 Pro activati tema intunecata prin intermediul setarilor: Deschideti aplicatia, atingeti elementul de meniu „Baterie” si apoi mutati glisorul de mai jos pentru „Setati suprafetele mai intunecate” la dreapta.

Incarcati alte dispozitive fara fir cu smartphone-ul

Huawei P30 Pro poate incarca al doilea dispozitiv – de exemplu ceasuri inteligente – fara fir, plasandu-le pe spatele smartphone-ului. Cu toate acestea, functia este dezactivata din fabrica. Pentru a porni aceasta functie este necesar sa navigati inapoi la setarile bateriei. Acolo puteti activa caracteristica „incarcare inversa fara cabluri”.

Apoi, trebuie doar sa plasati al doilea dispozitiv pe spatele Huawei P30 Pro pentru a-l incarca. Smartphone-ul emite apoi un ton scurt pentru a semnala ca functia de incarcare este activa.

Afisati incarcarea bateriei in procente

Pentru a afla rapid cata baterie mai are dispozitivul dvs., va recomandam sa afisati incarcarea energetica in procente in bara de notificare. Puteti gasi aceasta functie in „Setari | Baterie | Incarcarea bateriei in% „. Aveti de ales intre trei optiuni:

  • „Nu arata”.
  • „Langa simbolul bateriei”.
  • „In simbolul bateriei”.

Porniti sertarul de aplicatii al Huawei P30 Pro

Dupa ce ati configurat noul telefon mobil, veti observa cu siguranta ca toate aplicatiile instalate sunt stocate pe ecranul de pornire. Asta pentru ca Android s-a adaptat acum la sistemul de operare iOS al Apple.

Cu toate acestea, puteti porni asa-numitul sertar de aplicatii, astfel incat aplicatiile sa fie listate intr-un meniu separat si astfel, sa aiba spatiu liber pe ecranul de pornire. Sub Setari, atingeti Ecran de pornire si fundal. Apoi activati caracteristica „Sertar” sub „Ecran de pornire”.

Sfat suplimentar: Apropo, puteti regla cate aplicatii pot fi plasate pe ecranul de pornire. Pentru a face acest lucru, tineti apasat pe afisaj cu degetul, deschideti setarile pentru ecranul de pornire si selectati „Start layout layout”.

Setati o rezolutie mai mare a ecranului

Functia „Rezolutie inteligenta” este activata implicit pe Huawei P30 Pro. Aceasta inseamna ca smartphone-ul isi regleaza rezolutia afisajului in functie de situatie, astfel incat uneori „doar” HD + este setat.

Cu toate acestea, daca doriti intotdeauna sa utilizati cea mai mare rezolutie, trebuie sa dezactivati caracteristica „Rezolutie inteligenta”: Deschideti aplicatia Setari si atingeti elementul de meniu „Afisare”. Selectati „Rezolutie ecran” si dezactivati glisorul pentru „Rezolutie inteligenta”.

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre lucrurile uimitoare pe care le puteti face cu acest telefon mobil Huawei.

You May Also Like

Lasă un răspuns