7 motive pentru care ar trebui să încerci călăria

Spread the love

Momentele petrecute călare sunt ca niște scene dintr-un film în care vedeta părăseşte cadrul călare, pe fundalul unui apus de soare. Călărind, vei avea parte de experienţa cea mai bună a vieții tale.

Iată cele 7 cele mai populare motive ca sa te apuci de echitatie.

1. În primul rând distracţie!

Oricine a urcat pe spatele unui cal știe că este pur și simplu distractiv. Există o doză mare de aventură în echitaţie. Oferă libertate, mișcare și face posibile mişcări uimitoare de atletism. Și există un fior greu de descris în cuvinte atunci când megi în galop călare pe calul tău.

2. Fitness

Călăria este o muncă grea! Dacă crezi că toată treaba o face calul, trebuie să te gândești din nou. Imediat după o oră petrecută în șa urcând și coborând dealuri, cu siguranță vei simți că te-ai antrenat destul de mult. Face minuni pentru mușchii abdomenului, fesieri și muşchii spatelui. Ca să nu mai vorbim de toate sarcinile grele care se întâmplă în general în jurul cailor, apa și fânul nu sunt lucruri ușoare! Te-ai întrebat vreodată de ce călăreții sunt în general oameni sănătoși și în formă…?

3. Reducerea stresului

Explorarea pădurilor și a dealurilor călare este o activitate deosebit de relaxantă. Poți respira aerul proaspăt de la țară și te poți simți una cu calul tău în timp ce călăreşti pe poteci pe care nu ai putea ajunge cu mașina sau cu bicicleta. Poţi asculta păsările cântând, poţi observa fluturii și șopârlele care se încrucișează pe cărări și micul iepure care dispare în tufiș… Este modul în care mintea ta se odihnește cu adevărat.

4. Te scoate din zona ta de confort

Viața începe acolo unde se termină zona ta de confort, cel puţin aşa se spune! Dacă nu te-ai urcat niciodată pe un cal, te vei distra de minune făcând asta pentru prima dată. Caii sunt animale calme și atente, iar dacă îţi iei măsurile de siguranță, ai echipamentul potrivit și eşti cu cineva care știe ce face şi care îţi dă sfaturile de care ai nevoie, vei avea o experiență grozavă.

5. Crește încrederea

Caii sunt animale liniștite, blânde și directe, care fac ca starea oamenilor în prezența lor să fie una vindecatoare. Acesta este motivul pentru care e bine să petreci timp cu calul tău înainte și după plimbare.

6. Vezi lumea printre urechile cailor

Călăria oferă un mod diferit de a vedea lumea. Călăria, odată ce ai încercat-o, va deveni una dintre modurile tale preferate de a petrece timpul. Călăria îţi va permite să vezi părți ale lumii pe care altfel nu le-ai fi văzut niciodată. Este o modalitate grozavă de a vedea lumea făcând ceva ce îți place.

7. Legătura om-animal

Nu există nimic care să semene cu a iubi un cal, decât să știi că același cal te iubește şi el. Legătura om-animal este unul dintre cele mai bune motive pentru a călări. Caii sunt dispuși să devină adevărați parteneri cu călăreții lor. Dacă este tratată cu respect, bunătate și dragoste, atunci legătura care se dezvoltă este cu adevărat uimitoare și inspiraţională.

You May Also Like

Lasă un răspuns