Patru lucruri pe care trebuie să le ştiţi despre piscinele infinte

Spread the love

Tendințele în designul piscinelor tind adesea să urmeze ceea ce este popular în stațiunile de vacanță. Proprietarii de case pleacă într-o excursie, văd o piscină spectaculoasă și apoi doresc să adauge ceva similar piscinei de acasă.

La urma urmei, de ce să trebuiască să călătorești când poți avea o piscină de lux în propria curte? Şi, desigur, nimic nu este mai de lux decât o piscina infinity. Aceste piscine pot aduce un plus cu adevărat spectaculos unei case.

Ce este exact o piscină infinity?

O piscină infinity este o piscină în care apa curge pe una sau mai multe margini producând un efect vizual de apă fără limite. Dacă ați văzut una, poate v-ați întrebat cum funcționează. Ei bine, pereții unei piscine cu margine infinită se înclină în jos, departe de piscină, pentru a crea iluzia căderii și pentru a forma o cascadă. Apa cade într-un bazin de captare care se află sub margine. Apa este pompată înapoi în piscina principală.

Iată în continuare 4 lucruri pe care credem că ar trebui să le știţi despre piscinele infinite.

1. Designul unei piscine infinite este complicat

De la design până la construcție, o piscină infinită este cu siguranță mult mai complicată decât o piscină standard. În primul rând, va fi necesară o inginerie suplimentară pentru a susține structura construită la marginea piscinei. Odată ce începe faza de construcție, aceasta este și mai complicată. Practic este ca și cum ai construi două piscine separate, ceea ce va necesita timp suplimentar.

2. O piscină infinită poate să nu fie ideală pentru orice proprietate

Dacă aveți o curte cu adevărat plată, fără nicio modificare a cotei, o piscină infinită nu va funcționa în curtea dvs. E nevoie de cel puțin câțiva metri diferenţă de nivel pentru a face ca o margine infinită să funcționeze.

Pe de altă parte, o proprietate cu o pantă foarte abruptă va crește prețul destul de dramatic. Dacă este necesară o inginerie serioasă pentru a susține piscina de-a lungul pantei, va fi o investiție semnificativă, poate chiar dublarea costului.

Cu toate acestea, proprietarii de case care locuiesc pe un deal sau pe un munte și au o privelişte spectaculoasă (poate a unui lac sau a unui râu dedesubt) au spus că merită această investiție.

3. Nu este vorba doar despre aspect

Nu există nicio îndoială că principalul motiv pentru care proprietarii de case vor o piscină infinită este „aspectul”. Este o completare atât de atractivă a proprietăţii! Mai mult, o piscină infinită are și avantajul suplimentar de a încorpora sunetul liniștit al apei curgătoare pe o proprietate, lucru pe care mulți proprietari îl apreciază cu adevărat.

Unii proprietari ajung chiar și până la a crea o zonă de terasă sub marginea piscinei, poate cu o groapă de foc și un loc de relaxare unde pot privi focul și asculta apa.

4. Nu trebuie să instalați Full Edge

În loc să faceți întreaga margine a piscinei ca o margine infinită, există opțiunea de a crea acest efect doar pe un colț. Acest lucru vă va oferi în continuare un plus estetic unic și sunetul apei curgătoare, dar veți menține costurile reduse.

You May Also Like

Lasă un răspuns