Cum te poate ajuta Ayurveda sa faci fata unui stil de viata haotic?

Spread the love

Remediile ayurvedice sunt considerate una dintre cele mai eficiente modalitati de a gestiona presiunea. Ayurveda inseamna mult mai mult decat simple incantatii, yoga si aplicarea de masti, abordand factorii psihologici si fiziologici care contribuie la evolutia problemelor de sanatate.

Oamenii se afla intr-o cursa constanta de a realiza tot ce poate fi mai bun, iar in tot acest tumult uita sa se concentreze asupra sanatatii si starii lor de bine. Mai mult decat atat, din cauza stilului de viata atat de agitat la care ne expunem, stresul si tensiunea sunt inevitabile.

Stresul si anxietatea au un impact semnificativ asupra emotiilor si asupra intregului nostru comportament. In plus, exista riscul ca ele sa reduca raspunsul sistemului imunitar prin eliberarea de hormoni ca parte a raspunsului la stres al organismului, putand conduce la o varietate de boli. Numeroase tulburari sunt cauzate de incapacitatea noastra de a gestiona stresul, precum si de izolarea de elementele fudamentale ale traiului natural.
In majoritatea timpului persoanele afectate de stres nici nu isi dau seama in ce situatie sunt… Este esential sa recunosti stresul si sa primesti cat mai curand un tratament propice in acest sens, inainte ca stresul sa inceapa sa iti afecteze sanatatea si starea generala de bine.

Exista sanse foarte mari sa fii stresat daca te confrunti cu stari de anxietate, dezamagire, frustrare, emotie excesiva si dificultati de a adormi. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa stai de vorba cu un consilier, si sa nu ignori in niciun caz aceste semne.
Consilierea poate fi utila pentru abordarea cauzelor care stau la baza stresului si pentru dezvoltarea mecanismelor care te ajuta sa faci fata stresului. Scopul final al consilierii este sa te ajute sa analizezi factorii declansatori ai stresului, fie ca este vorba despre cei care tin de serviciu, fie ca este vorba despre cei care tin de familie si de experientele din trecut.

Pe de alta parte, tratamentele ayurvedice sunt considerate unul dintre cele mai eficiente moduri de a face fata presiunii. Ayurveda este renumita pentru optiunile sale de tratamente naturale pentru diverse tuburari si pentru imbunatatirea starii generale de bine, nu doar fizica, ci si mentala. Ea are la baza ideea ca pentru a avea parte de sanatate pe tot parcursul vietii, trebuie sa iti re-echilibrezi emotiile, sa iti imbunatatesti alimentatia, sa faci yoga si de asemenea sa faci unele schimbari legate de stilul de viata, pentru a te simti mai bine per ansamblu.

Ayurveda si stresul

Din cele mai vechi timpuri, Ayurveda a fost considerata o stiinta a vietii. Alaturi de o serie de tehnici medicale pentru tratarea bolilor, ea pune accent pe mentinerea si promovarea sanatatii si pe prevenirea bolilor prin schimbari alimentare si de stil de viata.
Fiecare persoana are o anumita forma minte-corp. Aceste caracteristici fundamentale care controleaza organismul sunt cunoscute in Ayurveda ca „Dosha”. La fel ca si in medicina traditionala chineza, cele trei dosha principale – Vata, Pitta si Kapha – sunt compuse dintr-o combinatie a celor cinci elemente din natura: apa, pamant, foc, spatiu si aer. Starea de sanatate rezulta din echilibrarea completa a acestor dosha. Atunci cand iti pierzi echilibrul din cauza deshidratarii, ingrijorarii, tensiunii, energiei reduse sau sportului exagerat, ajungi intr-o stare de dezechilibru al corpului si al mintii.

Tratamentele ayurvedice sunt renumite si pentru ameliorarea stresului. Componentele naturale sunt o tema centrala in tratamentele utilizate in cadrul terapiei. Tratarea stresului prin ayurveda are la baza folosirea uleiurilor medicinale create din substante folosite zi cu zi, avand ca scop activarea anumitor parti ale creierului si calmarea mintii, pentru a induce calm si pace interioara.
Masajul regulat cu aceste uleiuri ayurvedice creste vigoarea prin promovarea circulatiei si inlaturarea oboselii mentale. Tehnica ayurvedica nu numai ca te ajuta sa te simti mai bine imediat, dar te ajuta si sa devii mai puternic si mai calm in fata incertitudinilor vietii, iar mintea si corpul tau se vor simti mai puternice in acest fel.

Cum te ajuta Ayurveda sa faci fata stilului haotic de viata?

Iti calmeaza corpul. Intr-un stil de viata marcat de un ritm alert, nu exista loc de odihna si de refacere. In acest caz, tratamentele ayurvedice iti pot fi utile pentru ca nu intensifica doar circulatia si reduc oboseala mentala, ci iti confera si un sentiment de calm si pace interioara.

Iti capaciteaza mintea. Daca vrei sa iti echilibrezi stilul de viata agitat si haotic, este extrem de important sa ai o minte rationala. Se intampla foarte frecvent sa neglijam impactul pe care alegerile noastre legate de stilul de viata il au asupra sanatatii mentale si le acordam foarte putina atentie. Iar la acest capitol, includerea practicilor ayurvedice in rutina ta zilnica va avea un efect semnificativ. Aceste terapii sunt naturale si pot avea un efect favorabil asupra organismului, aducandu-ti beneficii pe termen lung.
Tot ce trebuie sa faci este sa iei legatura cu un specialist in ayurveda si sa obtii un tratament personalizat.

Refa-te cu ajutorul Ayurveda

Stresul si anxietatea vin la pachet cu un stil de viata agitat, si pot crea probleme foarte mari. Incapacitatea noastra de a gestiona eficient stresul este cea care da nastere la diferite boli. Tratamentele ayurvedice joaca un rol urias in acest sens, oferind o gama larga de tehnici si tratamente eficiente ce ar putea in cele din urma sa reduca tensiunea si sa promoveze relaxarea mentala.
Daca simti ca stilul tau agitat de viata isi pune amprenta asupra sanatatii, e momentul sa mergi la un specialist in ayurveda si sa incepi cat mai curand posibil un tratament natural.

Sursa: https://economictimes.indiatimes.com/news/how-to/how-can-ayurveda-help-you-cope-up-in-your-hectic-lifestyle/articleshow/95993599.cms

You May Also Like

Lasă un răspuns