Cele mai bune uleiuri esențiale pentru fiecare cameră din casa ta

Spread the love

Difuzoarele de uleiuri esențiale sunt utilizate de multă vreme pentru schimbarea stării de spirit, inducerea stării de relaxare și îmbunătățirea sănătății generale. Cu siguranță nu există reguli stricte când vine vorba formulele pe care alegeți să le amestecați, dar există arome specifice care vă pot ajuta să profitați la maximum de fiecare cameră din casa dvs.

Un dormitor relaxant

Nu există nimic mai plăcut decât să te bagi în pat după o zi lungă, dar uneori nu este atât de ușor să ne relaxăm mintea. Experţii în uleiuri esențiale recomandă difuzarea unui amestec calmant de lavandă, mușețel și tămâie. Toate aceste uleiuri au efecte sedative asupra sistemului nervos central și reduc tensiunea din organism generată de stres. Toate sunt liniștitoare pentru minte și relaxante pentru încordarea musculară.

O intrare primitoare

Tehnic, holul nu este o cameră. Dar, având în vedere că este la intrare sau în centrul casei, nu strica să difuzaţi niște uleiuri în acest spațiu, iar portocala roşie este parfumul ideal. Aceasta purifică aerul și oferă oaspeților un bun venit vesel cu proprietățile sale energizante. Adăugați într-un difuzor sau puneți câteva picături într-un castron cu potpourri.

O bucătărie curată

Nu aveţi nevoie decât de lămâie, mentă și grapefruit. Fiecare are prorietăţi de curățare, detoxifiere și un miros proaspăt, ajutând la mascarea mirosurilor și lăsând senzația de prospețime și curăţenie. Sunt, de asemenea, antibacteriene și antimicrobiene – deci perfecte pentru bucătărie.

Un birou practic

Pentru a profita la maximum de spațiul dvs., se recomandă difuzarea lemnului de cedru pentru un sentiment de siguranță și relaxare, precum și molid negru pentru a elimina orice oboseală generală sau stres mental.

Suplimentar, puteţi să adăugați în difuzor rozmarin, pin alb și bergamotă. Aceste trei uleiuri promovează concentrarea și, în același timp, ne fac să ne simțim încurajați și productivi, ne limpezesc mintea și țin la distanță stresul.

O baie liniștită

O baie poate fi o oază personală, așa că este imperativ să găsiți uleiuri care să reflecte exact asta. Se recomandă mușețelul roman pentru mirosul său proaspăt, fructat, dulce și erbaceu, care calmează, relaxează și ameliorează tensiunea. Utilizați într-un difuzor sau adăugați câteva picături într-o baie caldă pentru o experiență aromatică relaxantă.

O sufragerie delicioasă

Pentru o experiență culinară îmbunătățită, încercați ghimbirul, feniculul și menta. Aceste trei uleiuri esențiale sunt minunate pentru a ne ajuta să ne pregătim pentru a mânca, liniștindu-ne, relaxându-ne și susținând digestia.

O cameră de zi primitoare

Fiind locul tipic de divertisment din casă, este important ca aceste camere să fie amenajate corect. Dacă vreţi o senzație liniștitoare, încercaţi lemnul de cedru, care va crea un sentiment de siguranţă și relaxare. Se recomandă, de asemenea, portocale dulci și ylang ylang. Primul creează un sentiment luminos și vesel, în timp ce al doilea creează un mediu relaxant.

Cu family essentials kit de la doTERRA, vă asiguraţi că aveţi în casă tot ceea ce are nevoie o familie pentru a menţine sau reface starea de sănătate. Acest kit conţine 10 sticle de 5 ml de lavandă, lămâie, mentă, arbore de ceai, oregano, tămâie, Air (blend pentru suport respirator), ZenGest (blend pentru suport digestiv), On Guard (blend pentru suport imuniar) și Deep Blue (amestec pentru calmarea durerii), precum şi un catalog de produse în limba Română.

You May Also Like

Lasă un răspuns