Cum poate kinetoterapia să ajute persoanele în vârstă

Spread the love

Pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru trece inevitabil prin multe schimbări fizice. Aceste modificări naturale legate de vârstă includ densitatea osoasă redusă, forța musculară redusă, grăsimea corporală crescută, coordonarea mai slabă și articulațiile mai rigide. Aceste efecte normale ale îmbătrânirii pot afecta mobilitatea și echilibrul persoanelor în vârstă și poate creşte riscul de cădere şi de fracturi.

Persoanele în vârstă devin, de asemenea, mai susceptibile la boli, cum ar fi bolile de inimă, hipertensiunea arterială, accidentul vascular cerebral, diabetul, artrita și bolile pulmonare. Toate acestea pot avea un impact mare asupra vieții lor de zi cu zi și le pot reduce independența. De exemplu, persoanele în vârstă simt adesea că nu sunt atât de rapide și de stabile ca înainte și constată că urcatul scărilor este mai dificil.

Kinetoterapia pentru vârstnici

Cu toate acestea, nu trebuie să acceptăm acest lucru ca pe o parte inevitabilă a îmbătrânirii. Deşi kinetoterapia nu poate opri îmbătrânirea, aceasta poate ajuta la reducerea impactului pe care îl are înaintarea în vârstă asupra corpului și vieții noastre. Kinetoterapeuții sunt instruiți să identifice factorii fizici și de altă natură care îi împiedică pe oameni să fie cât mai activi și independenți, iar apoi găsesc modalități de a-i ajuta să depăşească aceşti factori. De fapt, s-a demonstrat faptul că kinetoterapia îmbunătățește mulți dintre factorii asociați cu îmbătrânirea, inclusiv forța, echilibrul, coordonarea, flexibilitatea și nivelul durerii. În cele din urmă, kinetoterapia s-a dovedit prin cercetări că îi ajută pe adulții în vârstă să-și mențină sănătatea, bunăstarea, capacitatea funcțională și independența.

Cum acţionează kinetoterapia

Kinetoterapeuții pot oferi sfaturi despre cum să facă exerciții fizice în siguranță, astfel încât persoanele în vârstă să-și dea seama de beneficiile exercițiilor. Studiile au arătat că adulții în vârstă care se angajează în activități fizice regulate obțin multe beneficii, inclusiv îmbunătățirea echilibrului, a forței, a coordonării, a controlului motor, a flexibilității, a rezistenței și chiar a memoriei. Exercițiile fizice pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului și impactului bolilor care sunt mai susceptibile de a afecta persoanele în vârstă. Cercetările arată, de asemenea, cât de eficienți sunt kinetoterapeuții în tratarea și prevenirea problemelor articulare, a tulburărilor de echilibru, a riscului de cădere, a scăderii forței și a reducerii hipertensiunii arteriale și a obezității.

Care sunt etapele pe care le veţi parcurge

Dacă decideți că ați putea beneficia de fizioterapie, kinetoterapeutul dvs. ar trebui să înceapă prin a efectua o evaluare detaliată pentru a determina zonele specifice care ar putea avea un impact asupra stării dvs de sănătate. Această evaluare ar include, de obicei, forța, gama de mișcare, echilibrul și mersul pe jos.

Împreună, dumneavoastră și kinetoterapeutul, veți stabili obiective specifice care să vă ajute să abordați zonele care vă creează dificultăţi. Terapeutul va folosi apoi aceste informații pentru a concepe un program personalizat.

Programele de kinetoterapie care s-au dovedit a fi eficiente pentru persoanele în vârstă includ exerciții de întindere și întărire și practicarea de activități care îmbunătăţesc echilibrul. În cele din urmă, kinetoterapeutul va lucra cu pacientul pentru a se asigura că acesta poate rămâne cât mai independent posibil pentru cât mai mult timp. Aflaţi mai multe pe atleticokinetic.ro.

You May Also Like

Lasă un răspuns