Cu ce aplicatii putem edita clipurile video pe iPhone?

Cu ce aplicatii putem edita clipurile video pe iPhone?
Spread the love

In aceste zile, cele mai bune aplicatii de editare video sunt surprinzator de puternice. Ceea ce inseamna ca nu mai trebuie sa fim legati de computerele noastre desktop pentru a face editare video creativa si productiva.

Exista aplicatii de editare video Android si iOS pentru profesionisti experimentati, incepatori, si pentru toti ceilalti.

Deci, indiferent daca trebuie sa editati videoclipurile pe care urmeaza sa le postati pe retelele de socializare, clipurile YouTube pe care le veti urmari apoi stand cu casti fara fir in urechi, scurtmetrajele, reclamele, emisiunile TV sau filmele, exista o aplicatie care va poate ajuta sa va imbunatatiti fluxul de lucru, sa va imbunatatiti echilibrul intre viata profesionala si viata personala si sa va mentineti organizat atunci cand sunteti in miscare.

Cele mai bune aplicatii de editare video ofera o selectie de caracteristici puternice, intr-o interfata simpla, usor de utilizat pe un ecran tactil mic. Acestea sunt adesea mai rapide si mai intuitive decat software-ul desktop si, de asemenea, tind sa fie si mai ieftine.

Asadar, daca vreti sa va editati videoclipurile, sa introduceti piese muzicale in clipuri iar mai apoi sa folositi casti fara fir pentru a vizualiza si asculta munca depusa, cu siguranta aveti nevoie de urmatoarele aplicatii:

LumaFusion (iOS)

Cea mai buna aplicatie de editare video pentru iOS este fara doar si poate LumaFusion, o aplicatie ideala pentru profesionisti. A fost produsa creatorii Pinnacle Studio, este folosita in mod obisnuit de jurnalisti, realizatori de film si producatori video pentru a captura si edita videoclipuri din mers. Aceasta aplicatie pentru iPhone si iPad va ofera sase piese video / audio pentru fotografii, videoclipuri, titluri si grafica, impreuna cu sase piese audio suplimentare pentru naratiune, muzica si efecte sonore.

Interfata este destul de similara cu Final Cut Pro X, cu cronologia sa magnetica, iar instrumentele avansate oferite includ capacitatea de inserare / suprascriere, cadru de taste, corectarea culorii, suport complet pentru PAL la 25 fps la export, un mixer audio cu functii complete, export fara pierderi, suport pentru video vertical, instrumente avansate de creare a titlurilor si miscare lenta / rapida (inainte si inapoi).

Cea mai recenta versiune, 2.4, a fost lansata in noiembrie anul trecut (2020) si a inclus suport complet HDR cu procesare pe 10 biti pentru a gestiona cu usurinta continutul video filmat cu noile iPhone.

Dupa ce ati terminat, exista optiuni de partajare nesfarsite si optiuni de export. De exemplu, puteti exporta la diferite rezolutii, calitati si cadre, precum si exportul audio si video separat. Aplicatia accepta chiar si exportul XML catre Final Cut Pro X.

Retineti ca nu exista sincronizare intre dispozitive inca, deci nu puteti incepe editarea pe iPhone si apoi continuati pe iPad, de exemplu. Dar atata timp cat sunteti fericiti sa faceti totul intr-un singur proiect pe un singur dispozitiv, atunci aceasta este o aplicatie excelenta. Avand in vedere in special pretul sau rezonabil, unic, cu achizitii in aplicatie pentru unele dintre functiile mai avansate, putem spune ca LumnaFusion este o aplicatie perfecta.

iMovie (iOS)

Daca aveti un iPhone, iPad sau Mac, veti avea iMovie, deoarece este inclus automat. Aceasta aplicatie pentru consumatori este departe de a fi un instrument profesional, bogat in functii precum LumaFusion sau Kinemaster. Dar daca sunteti un incepator care doreste sa inceapa sa editeze videoclipuri si sa ii adauge titluri, muzica, voci si fotografii, acesta aplicatie va face tot ce aveti nevoie.

iMovie accepta 4K pe dispozitivele Apple moderne si, asa cum va asteptati, se integreaza frumos cu ecosistemul Apple in ansamblu. De exemplu, puteti salva clipurile pe unitatea iCloud sau le puteti transmite pe un Apple TV prin AirPlay.

Daca nu v-ati uitat la iMovie de ceva vreme, ar merita sa verificati din nou, deoarece Apple o actualizeaza constant. De exemplu, in octombrie anul trecut (2020), a adaugat suport pentru continutul HDR pentru a se conecta la lansarea iPhone 12 Pro.

You May Also Like

Lasă un răspuns