Ce este incarcarea inductiva?

Ce este incarcarea inductiva?
Spread the love

Cu incarcarea inductiva, plasati pur si simplu telefoane iPhone sau alte telefoane mobile, ceasuri inteligente, articole portabile sau casti Bluetooth pe un dispozitiv de incarcare care alimenteaza dispozitivele. Nu este necesar un cablu de incarcare.

Pentru a putea incarca un dispozitiv inductiv, acesta trebuie sa fie echipat cu tehnologia adecvata. Va puteti da seama dupa logo-ul de pe ambalaj, un mic q cu un semicerc si un punct deasupra acestuia.

Simbolul reprezinta Qi, cel mai utilizat standard pentru incarcarea fara fir. Tradus, cuvantul chinezesc inseamna „energie vitala”. In spatele standardului se afla „Wireless Power Consortium” (WPC), in care s-au reunit diferiti producatori de dispozitive, precum Samsung, Sony si Apple.

In cazul smartphone-urilor, acestea sunt in primul rand dispozitive de clasa superioara pe care le puteti incarca convenabil fara cabluri, iar cand discutam despre telefoane iPhone, toate dispozitivele incepand de la iPhone 8 accepta acest tip de incarcare (si alte telefoane de ultima generatie de la alti producatori accepta incarcarea fara fir).

Alternativ, puteti obtine o husa speciala pentru dispozitivul dvs. Permite incarcarea printr-un suport de incarcare, chiar daca dispozitivul nu este echipat corespunzator.

Incarcarea inductiva functioneaza astfel:

Statia de incarcare este conectata la priza de perete sau la portul USB al unui computer. In interior exista o bobina electrica prin care curge curent alternativ. Aceasta creeaza un camp magnetic. Exista de asemenea, o bobina in telefonul mobil sau alt dispozitiv. Daca acest lucru se afla in zona campului magnetic, curge si el. Curentul alternativ este convertit in curent continuu si curge catre baterie, iar astfel se incarca telefonul.

Unde va puteti incarca inductiv telefonul mobil?

Pentru a incarca smartphone-ul dvs. inductiv, plasati-l cu ecranul orientat in sus pe un dispozitiv de incarcare. Exista diferite posibilitati in acest sens:

  • Configurati un suport sau asezati o statie de incarcare pe masa. De asemenea, puteti obtine o piesa de mobilier speciala cu un incarcator, cum ar fi lampile cu picioare speciale sau un radio cu ceas.
  • Exista, de asemenea, statii de incarcare inductiva in multe locuri publice. Acestea includ zone de asteptare in aeroporturi, unele hoteluri sau lanturi de cafenele si puncte de fast-food care au mese echipate cu leagan de incarcare. Unele masini au de asemenea, o astfel de facilitate de incarcare in consola centrala. Puteti sa le modernizati daca este necesar. Apoi primesc electricitate de la bricheta.

Avantajele si dezavantajele incarcarii fara fir

Incarcarea inductiva este convenabila si are mai multe avantaje. Incarcarea inductiva are urmatoarele avantaje:

  • Este usor si convenabil de incarcat in acest fel un smartphone, deoarece tot ce trebuie sa faceti este sa inchideti dispozitivul pentru a fi incarcat.
  • Nu mai trebuie sa va stresati ca telefonul nu se incarca cu diferite incarcatoare. Standardul Qi este uniform la nivel international si este compatibil cu dispozitive de la diferiti producatori. Puteti furniza energie atat unui iPhone, cat si unui smartphone Android cu un singur suport de incarcare. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, nu puteti utiliza cablurile de incarcare respective intre dispozitive.
  • Cu unele suporturi de incarcare puteti incarca chiar si diferite dispozitive in acelasi timp.
  • Priza de incarcare a smartphone-ului nu se uzeaza la fel de repede si protejati sursa de alimentare.

Exista aceste dezavantaje ale incarcarii fara fir:

  • Aveti nevoie de un smartphone care accepta incarcarea inductiva.
  • Daca telefonul mobil se afla pe suportul de incarcare, este dificil de utilizat in acelasi timp. De indata ce il ridicati, sursa de alimentare este intrerupta.
  • Husele groase pentru smartphone sau carcase metalice afecteaza procesul de incarcare. Trebuie sa scoateti telefonul inainte de a inchide telefonul.
  • Dispozitivele trebuie sa fie intr-o pozitie exacta pe suportul de incarcare, astfel incat bobinele sa fie in apropiere una de cealalta. In caz contrar, nu va curge electricitate.

You May Also Like

Lasă un răspuns