Sfaturi de vară pentru copii cu dinţi sănătoşi

Spread the love

Se apropie vacanţa de vară. Combinația de vreme caldă, lipsa temelor și mai mult timp liber are ca rezultat distracţie nelimitată. Uneori, libertatea și bucuria care vin odată cu acest anotimp pot face ca rutinele zilnice să fie mai greu de menţinut. Dar a continua obiceiurile dentare sănătoase este totuși esențial. Iată cinci sfaturi grozave despre cum să ajutați dinții copiilor să rămână sănătoși toată vara.

Urmați un program de periaj și ață dentară

Anul școlar vine cu multe rutine, așa că este mai ușor să vă amintiți să vă spălați și să folosiți ata dentară în fiecare zi. Deși pe timpul verii programul este de obicei mai flexibil, este totuși important să păstrați o rutină zilnică. Igiena orală deficitară poate duce rapid la probleme precum carii și boli parodontale. Indiferent dacă călătorește, vizitează prietenii și familia sau doar își petrece toată ziua relaxându-se, asiguraţi-vă că al dvs. copil urmează o rutină de periaj și ață dentară. Adăugați periajul și folosirea aței dentare la o listă de sarcini simple, cum ar fi să faceți patul și să sortaţi rufele. Pentru copiii mai mici, puteți crea un calendar de îngrijire a dinților sau, pentru copiii mai mari, ajutați-i să seteze mementouri pe telefon.

Oferiți-le gustări sănătoase

Căldura verii face să fie mereu tentant un cornet de înghețată sau un suc carbogazos rece. Reducerea numărului de gustări și băuturi dulci pe care copilul dvs le consumă îi va proteja dinții. Când zahărul interacționează cu bacteriile din gură, formează placă, care acoperă dinții și produc carii dentare. Mâncarea sănătoasă este un element crucial pentru menţinerea sănătății dentare bune. Amintiți-vă, mâncarea care este bună pentru corpul copilului dumneavoastră va fi bună și pentru dinții săi!

Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă încuraja copilul să mănânce sănătos:

  • Alegeți o mare varietate de alimente prietenoase cu dinții, cum ar fi fructe proaspete, legume cu hummus, brânză, iaurt, biscuiți din cereale integrale și nuci simple.
  • Puneţi la îndemână fructele, legumele și gustările sănătoase.
  • Păstrați fructele și legumele în pachete gata făcute, într-un sertar pentru gustări ușor accesibil.
  • Păstrați fructele spălate într-un vas pe blat, care este vizibil și ușor accesibil.
  • Lăsați copilul să vă ajute la planificarea mesei, la cumpărături și la gătit. Copiii sunt mai predispuși să mănânce acele alimente la a căror pregătire ajută.
  • Și nu uitați să alegeți gustări sănătoase atunci când sunteți în mișcare.
Alegeți apă în loc de băuturi dulci

Fără îndoială că vremea caldă ne face să transpirăm mai mult și este important să rămânem hidratați în aceste zile lungi, calde și umede. Când copiilor le este sete, oferiţi-le multă apă. Sucurile conțin mult zahăr. Zahărul se amestecă cu bacteriile care apar în mod natural în gură și creează un acid. Acest acid poate distruge suprafața tare a dintelui, numită smalț, care, la rândul său, poate duce la apariţia cariilor dentare.

Apa nu numai că este benefică pentru sănătatea fizică, dar este și vitală pentru îngrijirea orală adecvată. Apa de băut menține gura hidratată și ajută la diluarea acizilor din alimente și băuturi, reducând în cele din urmă șansele de formare a cariilor.

You May Also Like

Lasă un răspuns