Samsung planuieste sa lanseze Galaxy S5-ul pana in luna aprilie

Spread the love

2013 a fost un an plin pentru producatorul sud coreean, debutand cu un nou hardware Galaxy S in primavara, si continuand cu lansarea unui nou Galaxy Note in toamna. In ceea ce priveste 2014, se pare ca si acesta va fi plin de noutati.

Directiile Samsung in 2014

Lee Young Hee a declarat pentru Bloomberg ca Samsung intentioneaza sa lanseze noul Galaxy S5 in martie sau aprilie, veste ce i-a umplut de nerabdare pe simpatizantii brand-ului. Lee, vicepresedinte executiv al diviziei mobile, a mai declarat ca Samsung are de gand sa lanseze si o versiune noua a smartwatch-ului Galaxy Gear in acelasi timp cu S5-ul. Noul Galaxy Gear va avea un design mai putin voluminos, precum si „functii mai avansate”, printre care un contor de calorii si un monitor al ritmului cardiac. Aparent, Samsung a realizat cat de important este sa isi pastreze cumparatorii sanatosi. 🙂

In ceea ce priveste detaliile despre Galaxy S5, Lee s-a pastrat ceva mai reticenta in declaratii. A dezvaluit insa ca smartphone-ul va fi diferit de predecesoarele sale din punct de vedere al dimensiunii ecranului si al design-ului.

EVP-ul a mai explicat si motivul pentru care consumatorii nu au avut o reactie puternica la lansarea modelului Galaxy S4, spunand ca acestia nu au sesizat o diferenta exterioara considerabila fata de S3. A continuat, referindu-se la interesul manifestat de Samsung pentru tehnologia de recunoastere a irisului, insa nu a dezvaluit daca S5 va beneficia sau nu de aceasta tehnologie revolutionara.

In cele din urma, Lee a vorbit putin si despre urmatoarea tableta Samsung Galaxy Note. Noul model vizeaza piata high-end si va iesi pe piata in a doua jumatate a anului in curs. Se zvoneste ca tableta destinata uzului profesiona va dispune de un ecran curbat, cu 3 laturi.

Aceasta este imaginea de ansamblu a noutatilor pe care ni le pregateste Samsung pentru 2014. Sa le fie cu noroc!

Display 2K pentru Samsung Galaxy S5 si alte dezvaluri de benchmark

Testele benchmark GFXBench au dezvaluit detalii noi despre specificatiile mult asteptatului Galaxy 10S5, cel mai important detaliu legat de hardware fiind display-ul 2K, cu rezolutia de 2560 X 1140.

Coreenii  nu vor sa repete povestea Galaxy S4, care i-a nemultumit la capitolul vanzari, si lucreaza neincetat pentru a face din S5 o poveste de mare succes (comercial).

Surprizele placute incluse in testele benchmark nu se opresc la rezolutia impresionanta a ecranului, ci ne vorbesc despre un procesor Qualcomm Snapdragon 800 tactat la 2.5GHz, si cea mai noua versiune de Android 4.4 KitKat.

Faptul ca Samsung a ramas fidel carcaselor din plastic, in timp ce iPhone-urile au facut tranzitia la aluminiu, iar HTC One le ofera iubitorilor de Android o alternativa similara, nu a facut decat sa-i determine pe unii clienti sa intoarca spatele gadget-urilor sud-coreene.

Finisajul de aluminiu prevestit, ecranul 2K, cei 3GB de memorie RAM si celelalte inovatii hardware cu care va patrunde Galaxy S5 pe piata reprezinta o declaratie autentica de dragoste (pentru consumatori) si de razboi (pentru competitie).

Ramane de vazut forma finala a schimbarilor pe care le planuieste Samsung pentru 2014.

You might also like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *