De ce sa optezi pentru o casa inteligenta?

De ce sa optezi pentru o casa inteligenta
Spread the love

Sa stai intr-o casa fara securitate, o casa in care nu ai controlul fiecarui colt este neplacut. Deci, unii oameni cer profesionistilor sa le dea o mana de ajutor. Insa, datorita progresului tehnologiei, exista case care ti-l usureaza fara asistenta. Acestea sunt case inteligente.

Casele inteligente sunt astazi la indemana publicului. Dar companiile si persoanele fizice ezita sa le aleaga, pentru ca stiu putine despre ele. Descopera in acest articol motivele care duc la optarea pentru o casa conectata.

A opta pentru o casa conectata inseamna a avea o viata mult mai convenabila

Casa inteligenta sau smart home este un habitat conectat, perfect destinat persoanelor in varsta, instarite si cu dizabilitati care nu mai au toata mobilitatea. Intr-adevar, tehnicile de electronica, informare, automatizare integrate in aceste case, termostate pentru centrala  permit conectivitatea dintre obiectele si echipamentele care se afla acolo. Astfel, fara sa te deplasezi, poti gestiona automat mai mult de o instalatie cu un buton.

Cu o casa conectata, obiceiurile tale zilnice sunt facilitate. La birou, in timp ce calatoresti sau chiar in afara casei, ai intotdeauna privilegiul de a-ti controla casa. Aici, datorita casetelor de automatizare a locuintei, poti crea o interactiune intre smartphone si casa ta folosind o conexiune la internet.

Cu aceasta conexiune, vei avea control asupra casei tale si iti poti chiar hrani animalele de companie. Mai bine, poti inchide o usa de la distanta pe care ai uitat sa o blochezi, de exemplu. Intr-adevar, stand pe canapeaua ta la birou, poti porni incalzirea sau aerul conditionat inainte de a ajunge acasa pentru o temperatura placuta.

Apoi poti aprinde sau stinge becurile, sa activezi sistemul de alarma si toate acestea de la distanta.

Consumul de energie este redus

Optarea pentru o casa inteligenta inseamna economisirea de bani pe termen scurt si lung. Pentru ca, de pe telefon, computer, poti gestiona sarcinile de la distanta. In primul rand, atunci cand casa ta inteligenta are o functie de detectare a prezentei, aceasta reduce consumul unuia sau mai multor becuri.

Cand casa ta este goala, luminile se pot stinge si se pot aprinde din nou cand intra cineva. In al doilea rand, o casa conectata va ofera posibilitatea de a controla si limita consumul de energie al diferitelor dispozitive.

Aceste facilitati iti permit sa economisesti bani. Asadar, tine de tine sa impui functionarea dispozitivelor, configuratia acestora, facand astfel posibila optimizarea consumului lor de energie.

O casa conectata garanteaza o securitate puternica

Cand te afli intr-o casa inteligenta, aceasta iti ofera mai presus de toate securitatea. In primul rand, cand cineva se aventureaza sa intre in absenta ta, esti anuntat de sistemul tau de alarma sau chiar de camerele instalate.

Acolo poti contacta fortele de ordine sau autoritatile relevante pentru a te sprijini. O casa inteligenta iti asigura securitatea fara a o uita pe cea a proprietatii tale 7 zile pe saptamana. De asemenea, iti poti proteja casa de diverse lucruri, cum ar fi fumul, umiditatea si altele. Intr-adevar, poti controla detectoarele de fum de la distanta si poti adauga detectoare de inundatii.

You May Also Like

Lasă un răspuns