Unde sa cresti ficus Yellow Gem, 100 cm: Temperaturi si lumini

Unde sa cresti ficus Yellow Gem, 100 cm: Temperaturi si lumini
Spread the love

In salbaticie, creste in padurile tropicale africane si, prin urmare, este o planta foarte rezistenta la caldura si la umezeala, chiar si la peste 30°C, si este obisnuita sa creasca la umbra copacilor mari. Pe cat posibil, ar trebui sa reproducem aceleasi conditii in apartamentul nostru si nu este atat de dificil!

Alegem o locatie luminoasa, dar nu direct expusa la lumina soarelui, care ar putea deteriora frunzele. Desi creste cel mai bine in conditii de lumina medie, poate tolera si conditii de umbra si, prin urmare, este planta potrivita pentru acele spatii din casa care nu sunt foarte bine iluminate.

De asemenea, trebuie evitate schimbarile de temperatura: de exemplu, clasicul curent de aer rece din timpul iernii, cauzat de deschiderea frecventa a unei ferestre. Desi tolereaza caldura, temperatura ideala pentru cultivarea ficus Yellow Gem, 100 cm este de aproximativ 20°C, asa ca un apartament este perfect. Nu tolereaza frigul sub 12°C.

Vara o putem muta pe terasa, intr-un loc umbros, dar cand temperaturile minime se apropie de 12-15°C trebuie sa o mutam inapoi in interior.

Cum sa replantezi ficus Yellow Gem, 100 cm?

Dupa ce am cumparat un ficus Yellow Gem, 100 cm va trebui sa il replantam, mai ales daca suntem in prezenta unui ghiveci de cultura, care este de obicei mai mic decat nevoile normale ale plantei.

Alegeti un ghiveci mare si adanc, in functie de inaltimea plantei: daca aceasta are 70 cm inaltime, putem folosi un ghiveci cu un diametru mai mare de 21 cm, iar daca planta are deja 100 cm inaltime, putem folosi un ghiveci mai mare. Pe fundul ghiveciului trebuie sa existe un strat de 10 cm de material inert, cum ar fi pietris sau argila expandata, pentru a imbunatati drenajul excesului de apa si pentru a proteja radacinile.

Dupa ce am pozitionat planta in centru, umplem ghiveciul cu un sol specific pentru plante verzi. La sfarsitul replantarii, presam substratul pentru a elimina orice bule de aer si udam bine.

Pamantul pentru ghiveci va furniza nutrienti in primele cateva saptamani pentru a ajuta radacinile sa se inradacineze.

Dupa aceea, trebuie sa planificam un program anual de fertilizare. In functie de timpul pe care il putem dedica ingrijirii plantelor, putem alege intre un ingrasamant granular cu eliberare lenta sau un ingrasamant lichid. In primul caz, acestea dureaza aproximativ 3-4 luni si trebuie sa fie usor ingropate in substrat la inceputul fiecarui sezon.

Cum sa uzi ficus Yellow Gem, 100 cm

Este o planta tropicala, asa ca ii plac mediile umede, dar nu prea umede! Sa ne asiguram ca solul este mereu umed, dar sa evitam inmuierea in farfurie sau in ghiveci. Aceste plante sunt deosebit de sensibile la bolile fungice: in cele mai multe cazuri, acestea sunt cauzate de un substrat imbibat cu apa.

Cea mai buna regula pentru cultivarea ficus Yellow Gem, 100 cm este sa bagati un deget in sol si sa udati doar cand acesta este uscat. Cel putin de doua ori pe saptamana in timpul verii si mai rar in timpul iernii.

Pulverizarea pe frunze este importanta, deoarece creste umiditatea din mediul inconjurator. Acestea ar trebui sa fie foarte frecvente vara si atunci cand in casa este pornita incalzirea sau aerul conditionat.

You May Also Like

Lasă un răspuns