Compania Welsh dezvolta primul ceas non-invaziv pentru diabetici

Spread the love

Intr-o perioada in care popularitatea smartwatch-urilor este din ce in ce mai mare, cercetatorii de top spun ca sunt cu un pas mai aproape de a produce dispozitive inovatoare pentru diabetici, ce pot fi montate in interiorul unui ceas.

Se crede ca imediat ce dispozitivul Afon va ajunge in magazine, acesta va fi primul monitor continuu de glucoza, non-invaziv, in timp real, care poate fi purtat in mod comod pe incheietura.

Cercetarile clinice desfasurate cu privire la aceasta tehnologie au aratat ca produsul se poate dovedi extrem de benefic pentru alertarea utilizatorilor atunci cand au niveluri ridicate sau scazute de glucoza.
Am evaluat dispozitivul Afon atat in conditii hiper-glicemice, cat si in conditii hipo-glicemice, in timpul testelor clinice si am fost surprinsi si incantati de posibilitatile oferite de aceasta tehnologie” a spus cercetatorul principal de la Facultatea de Medicina a Universitatii din Amsterdam (AMC-Uv A), profesorul deVries, care a lucrat la aceasta cercetare.

Faza urmatoare consta in continuarea cercetarilor clinice alaturi de dezvoltatori, care spun ca acest device ar putea fi produs la nivel comercial si ca poate fi disponibil pana anul viitor.
Grupul nostru operativ de experti este unul de talie mondiala si impreuna suntem mandri sa dezvoltam o premiera globala. Trial-urile noastre clinice recente au mers foarte bine, si suntem incantati sa lansam acest dispozitiv, care este noua senzatie in materie de tehnologie pentru diabetici” spune CEO-ul Afon Technology, Sabih Chaudhry.
Diabetul poate fi incredibil de restrictiv pentru viata unei persoane, insa noi suntem de parere ca am creat un dispozitiv care va conferi acel sentiment minunat de libertate, totul in ambalajul unui ceas purtat la mana”.

Tehnologia pentru diabet a evoluat in mod semnificativ in ultimii ani, vietile multor persoane fiind imbunatatite de cand FreeStyle Libre a fost introdus iar Programul Low Carb a devenit disponibil pe NHS App Library.

Compania spune ca dispozitivul sau va merge cu un pas mai departe de device-ul Libre de la FreeStyle si ca, spre deosebire de acesta, va masura nivelurile de glucoza din sange fara sa fie necesar sa penetreze pielea, ceea ce face ca boala sa fie mai usor de gestionat, reducand in acest fel riscul complicatiilor asociate cu diabetul, printre care atac de cord, accident vascular, orbire, insuficienta renala si amputari de membre.

Tehnologia smart a fost gandita in asa fel incat sa incapa in cureaua unui ceas de mana, pentru a comunica cu un dispozitiv ales de utilizator, precum un telefon sau orice alt device smart. Neavand parti inlocuibile, el va fi mai ieftin decat alte tehnologii disponibile bolnavilor de diabet de pe piata, care se bazeaza pe inlocuirea patch-urilor sau acelor.

Sursa: https://www.diabetes.co.uk/news/2021/jan/welsh-company-develops-first-non-invasive-diabetes-watch.html

You May Also Like

Lasă un răspuns