Ce este un asistent social?

Ce este un asistent social?
Spread the love

Asistenții sociali îi ajută pe oameni să rezolve și să facă față problemelor din viața lor de zi cu zi. Asistenții sociali clinici, de asemenea, diagnostichează și tratează probleme mentale, comportamentale și emoționale.

Atribuțiile

Asistenții sociali fac de obicei următoarele:

  • Identifică oamenii și comunitățile care au nevoie de ajutor;
  • Evaluează nevoile, situațiile, punctele forte și rețelele de asistență ale clienților pentru a-și determina obiectivele;
  • Ajută clienții să se adapteze la schimbările și provocările din viața lor, cum ar fi boala, divorțul sau șomajul;
  • Cercetează, consultă și susține resursele comunității, cum ar fi îngrijirea copiilor și asistența medicală pentru a ajuta și îmbunătăți bunăstarea unui client;
  • Răspunde la situații de criză, cum ar fi abuzul asupra copiilor și urgențele de sănătate mintală;
  • Urmărește clienții pentru a se asigura că situațiile lor s-au îmbunătățit;
  • Menține dosarele și înregistrările cazurilor;
  • Elaborează și evaluează programe și servicii pentru a se asigura că sunt satisfăcute nevoile de bază ale clienților;
  • Furnizează servicii de psihoterapie.

Asistența socială îi ajută pe oameni să facă față provocărilor din viața lor. Aceștia ajută la o gamă largă de situații, cum ar fi adoptarea unui copil sau diagnosticarea unei boli terminale.

Pledoaria este un aspect important al asistenței sociale. Asistenții sociali pledează sau cresc conștientizarea cu și în numele clienților lor și a profesiei de asistență socială la nivel local, de stat și național.

Unii asistenți sociali lucrează cu grupuri, organizații comunitare și decidenți politici pentru a dezvolta sau îmbunătăți programe, servicii, politici și condiții sociale. Această concentrare a muncii este denumită asistență macro socială.

Asistenții sociali care sunt autorizați să diagnosticheze și să trateze tulburările psihice, comportamentale și emoționale sunt numiți asistenți sociali clinici sau asistenți sociali clinici autorizați.

Ei oferă terapie individuală, de grup, familială și de cuplu; lucrează cu clienții pentru a dezvolta strategii, pentru a schimba comportamente deviante sau pentru a face față situațiilor dificile; ei trimit clienții către alte resurse sau servicii, cum ar fi grupurile de sprijin sau alți profesioniști din domeniul sănătății mintale.

Asistenții sociali clinici pot elabora planuri de tratament cu clientul, și pot ajusta planul de tratament, dacă este necesar, pe baza progresului clientului lor. Pot lucra într-o varietate de specialități.

Asistenții sociali clinici care nu au finalizat doi ani de muncă supravegheată sunt adesea numiți asistenți sociali ai masteratului.

Următoarele sunt exemple de tipuri de asistenți sociali:

Asistenții sociali pentru copii și familii protejează copiii vulnerabili și ajută familiile care au nevoie de asistență.

Ei ajută familiile să găsească locuințe sau servicii, cum ar fi îngrijirea copiilor, sau să solicite alocații, cum ar fi pensiile alimentare.

Asistența socială intervine atunci când copiii sunt în pericol de neglijare sau abuz. Aceasta ajută la aranjarea adopțiilor, la localizarea familiilor adoptive sau la munca pentru reunificarea familiilor.

Asistenții sociali școlari colaborează cu profesorii, părinții și administratorii școlii pentru a dezvolta planuri și strategii pentru a îmbunătăți performanța academică și dezvoltarea socială a elevilor.

Elevii și familiile lor sunt adesea îndrumați către asistenții sociali pentru a face față unor probleme precum comportamentul agresiv, agresiunea sau absențele frecvente de la școală.

You May Also Like

Lasă un răspuns