Căştile de înot nu sunt făcute pentru a menţine părul uscat?

Spread the love

Este o concepție greșită foarte larg răspândită conform căreia căştile de înot sunt concepute pentru a ne menține părul uscat. Deși unele căşti reuşesc cu succes să ne mențină părul uscat, acesta este doar un bonus suplimentar față de scopul principal al acestor accesorii.

Rămâne în continuare întrebarea arzătoare… Atunci pentru ce sunt căştile de înot? Căştile de înot au fost inventate dintr-o multitudine de motive. Iată mai jos principalele motive pentru care este bine să purtăm o cască de înot.

Eficienţă

O cască de înot va reduce rezistența la apă și vă va ține părul departe de față, astfel încât să puteți vedea în timp ce înotați. Acest lucru este important pentru înotătorii de performanţă, deoarece o cască va reduce rezistența hidrodinamică în timp ce sunt în apă. Cu alte cuvinte, căştile fac înotul mai eficient și, prin urmare, mai rapid.

Igienă

Persoanele care înoată fără cască vor lăsa fire de păr în piscină, ceea ce duce la situaţia neplăcută de a înota printre fire de păr, dar şi la înfundarea filtrelor piscinei. Pentru a păstra piscina curată, fie că este vorba de piscina din curte sau de o piscină publică, este recomandată purtarea căştii pentru ca părul dvs sau al colegilor înotători să nu ajungă în piscină şi să vă stea în cale în timp ce înotaţi.

Protejarea părului

Deşi părul ni se va uda în continuare chiar dacă purtăm cască, totuşi  căştile împiedică apa cu clor să ne inunde părul, prevenind astfel uscarea şi deteriorarea părului din cauza clorului. Acest lucru este deosebit de important mai ales pentru cei care practică înotul în mod regulat.

Vizibilitate

Este important să fii văzut, fie că înoți în piscină, fie în apă deschisă. Casca ajută salvamarii și trecătorii să identifice mult mai uşor un înotător în apă şi să intervină în cazul în care acesta are nevoie de ajutor. În plus, înotătorii de performanţă vor purta anumite modele de căşti pentru a-și reprezenta echipa și pentru a-și ține evidența turelor.

Izolare termică

Dacă înotați în apă deschisă, o cască de înot din neopren vă va ajuta să păstraţi căldura în timp ce înotaţi în apa rece. Este cam acelaşi lucru cu purtarea unei căciuli de lână într-o zi rece de iarnă.

Distracţie

Ei bine, până acum totul a fost destul de serios. Dar recunoaşteţi că uneori puteţi să purtaţi o cască super amuzantă și colorată doar de amorul artei. Fie că alegeţi un design ciudat sau o culoare nebunească, uneori trebuie să ne dezlănțuim latura sălbatică!

Acum că am clarificat motivele pentru care trebuie să purtăm casca de înot, dacă sunteți în căutarea căştii perfecte care să vă mențină totuşi şi părul cât mai uscat, cel mai bun sfat pe care vi-l putem oferi este să alegeţi o cască elastică şi strânsă, cum ar fi o cască din silicon sau, acolo unde este posibil, puteți purta chiar şi 2 căşti, una din Lycra și deasupra una din silicon. Căştile de înot din lycra și poliester sunt, de asemenea, o alternativă excelentă pentru copiii care învață să înoate, care sunt deranjați de căștile de înot obișnuite.

Iar dacă sunteţi un fan al înotului şi vă gândiţi că aţi vrea să aveţi propria piscină în curtea dvs, piscinepremium.ro este locul din care vă sfătuim să porniţi în căutarea piscinei perfect.

You May Also Like

Lasă un răspuns