De ce sa alegi un cadou experienta?

Spread the love

Chiar daca este vorba despre o zi de nastere, o aniversare sau chiar de Valentine’s Day, Craciun surprinde pe cei dragi cu o experienta de neuitat, oferindu-le cadouri experiente.

Ofera un voucher cadou, un zbor (in tandem, curs) cu parapanta printre culmile maiestuoase din zonele mai inalte.

Experimenteaza visul zborului si bucura-te de frumusetea muntelui vazuta prin ochii unui vultur. Daca doresti, pilotul iti poate oferi elemente de zbor acrobatice si poti pilota chiar tu parapanta.

Flying everyone, everywhere, anytime!

Oricine se simte in stare sa alerge cativa metri la decolare poate sa experimenteze aceasta placere unica. Incurajam pe oricine iubeste adrenalina si senzatiile la inaltime sa incerce aceasta experienta inedita.

De ce sa alegi zborul?

Zborul cu parapanta iti da una dintre cele mai uimitoare senzatii pe care le poti experimenta vreodata. Parca zbori cu aripile tale, plutind printre nori, iar de sus totul iti pare in miniatura. Simti ca parca si grijile tale devin inexistente, uiti de tot si toate si simti doar aerul care te mangaie.

La tine nu mai ajung zgomote suparatoare, nu mai este agitatie, este doar plutire si un suierat dulce, linistitor.

Totusi, trebuie sa stii ca la primul curs de zbor cu parapanta nu vei ajunge mai sus de 200 de metri (daca nu esti in tandem cu un instructor), caci esti incepator si trebuie sa te obisnuiesti cu senzatia de pierdere a pamantului de sub picioare.

 Cu timpul, insa, vei ajunge pana la 2.000 de metri altitudine.

Daca vrei sa zbori in tandem, nu trebuie sa iti faci foarte multe griji si nici nu ai nevoie de prea multe instructiuni. Sunt de ajuns 10 minute in care sa ti se explice cateva notiuni de baza, dupa care faci cativa pasi repezi, pana ce parapanta se desprinde de pe sol.

Apoi te instalezi in seleta si te bucuri de priveliste, caci pilotul este cel care va manui dispozitivul si se va asigura ca zburati si aterizati in siguranta.

In functie de curentii ascendenti, un zbor poate dura intre 10 minute si o jumatate de ora.

Daca vrei sa zbori singur, ai nevoie de ceva mai multa pregatire.

Se face un curs de baza, in care sunt invatate tehnicile zborului cu parapanta. Nu vei zbura de prima data la altitudini foarte mari, ci vei face niste gonflari initiale la 40-100 de metri.

Trebuie sa stii cate ceva despre aerodinamica, cum sa iei curbele in zbor, cum sa te ridici de la sol si cum sa aterizezi, cum sa manevrezi parapanta si cum sa folosesti intregul echipament, de la asezarea corecta a castii pana la utilizarea statiei radio sau a parasutei de rezerva.

Nu conteaza varsta in practicarea zborului cu parapanta, atat timp cat esti major sau ai peste 14 ani, in functie de compania la care apelezi.

Nu exista nici limita de varsta maxima, trebuie doar sa ai o conditie fizica suficient de buna pentru a putea alerga la plecare si aterizare.

Bineinteles, daca te stii sperios din fire sau ai probleme cu inima, te sperii si poti sa lesini sau sa iti pierzi controlul, probabil acest tip de sport nu este pentru tine.

Rareori clientii sunt respinsi, fiind pretuit curajul si spiritul de aventura.

You May Also Like

Lasă un răspuns