Balonul cu aer cald: lucruri pe care trebuie să le știți înainte de primul zbor

Spread the love

Din ce în ce mai mulţi oameni consideră că este mai valoros ca, de-a lungul vieţii, să adune experiențe, mai degrabă decât obiecte. Dacă sunteţi gata să vedeţi lumea de la înălţimea unui balon cu aer cald și să uitaţi de orice sentimente neplăcute sau griji din viaţa de zi cu zi, iată câteva lucruri de știut înainte de primul zbor.

Ar putea fi dragoste la primul zbor

Se întâmplă atât de lin, încât s-ar putea să nu vă daţi seama că aţi început să plutiţi deasupra peisajului, până când vedeţi umbra balonului mișcându-se dedesubt. Mergeţi în liniște, având o privelişte unică asupra lumii de dedesubt, așa cum o fac păsările. Liniștea este întreruptă doar pe măsură ce pilotul aprinde arzătorul și trimite mai mult aer cald în balon.

Din acest punct de vedere, veți avea ocazia să priviţi imaginea de ansamblu – un baldachin de frunze de toamnă ale unei păduri de foioase, un leu care vânează un ibex sau pasajele labirintice și curțile interioare ale unui oraș antic în care copiii joacă fotbal și femeile agață rufele.

Merită fiecare bănuț

Costurile călătoriei cu balonul variază în funcție de durata călătoriei, de popularitatea destinației și de ceea ce aveţi inclus în excursie, cum ar fi un pahar de șampanie sau un mic dejun.

În SUA, costul mediu al unui zbor este de 175 USD până la 300 USD de persoană. Pentru plimbări cu balonul cu aer cald mai exotice, cum ar fi  peste Valea Regilor din Luxor, Egipt, prețurile sunt mai mici, începând cu aproximativ 85 USD de persoană. În schimb, un safari cu balonul cu aer cald peste deşertul Masai Mara din Kenya începe de la 420 USD pentru un zbor de o oră.

Vremea trebuie să fie perfectă

Din motive de siguranță, piloții anulează zborurile dacă vremea nu este perfectă pentru zbor. O furtună, condiții de vânt (peste 15-20 km pe oră), plafon de nori la altitunine joasă, ceață sau orice lucru care împiedică vizibilitatea înseamnă că zborul cu balonul va fi anulat.
Când cercetați o companie de zbor cu balonul, studiaţi politica acesteia de anulare. Vă vor reprograma zborul sau vă vor oferi o rambursare dacă nu puteți reprograma?

Este o aventură pentru răsărit sau apus

Adesea, cele mai bune condiții pentru zborul cu balonul cu aer cald apar la câteva ore după ivirea zorilor sau înainte de amurg, deoarece vânturile sunt mai calme în acele momente. Un zbor cu balonul la răsărit vă va ridica din pat devreme. Veți ajunge la locul de lansare la timp pentru a vedea baloanele umflate la răsăritul soarelui.

Trebuie să luaţi în considerare starea de sănătate

Majoritatea companiilor de turism nu recomandă zborul dacă aveți probleme cu spatele sau gâtul. Nu zborul, ci aterizarea vă poate afecta coloana vertebrală, deoarece aterizarea poate fi bruscă.

Dacă nu aţi mai zburat niciodată cu balonul cu aer cald, vă recomandăm să începeţi cu o experienţă locală. Un zbor cu balonul Brasov poate fi o opţiune foarte bună, imediat ce vremea se va mai încălzi. Peisajele sunt superbe, iar în plus, pe lângă zborul cu balonul, aveţi nenumărate alte posibilităţi de distracţie pentru un weekend sau chiar un sejur întreg.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns