Stim cu totii ce eforturi fac cele mai multe dintre restaurante in incercarea de a-si ademeni oaspetii cu descrieri cat mai bombastice si pretentioase ale preparatelor pe care le au in meniu. Ei bine, un proprietar de restaurant chinezesc din Canada a ales o abordare complet diferita, scazand asteptarile clientilor care ii calca pragul!
Restaurantul chinezesc Aunt Dai din Montreal, Canada, a devenit recent viral pentru descrierile felurilor de mancare pe care proprietarul Feigang Fei le-a pus pe site.
Printre descrierile sincere din meniul care contine mancaruri chinezesti atat autentice, cat si din America de Nord, se numara si acestea:
„In comparatie cu Puiul Generalul Tao, acesta nu este atat de bun”, este comentariul lui Fei despre puiul cu portocale pe care il poti gusta la Aunt Dai. „Eu, oricum, nu sunt un mare fan al mancarii chinezesti din America de Nord, dar decizia iti apartine!”.
„Aceasta NU este mancare chinezeasca autentica”, se arata in descrierea crevetilor cu ardei negru.
Pentru strips-urile dulci si condimentate din carne de porc, Feigang a scris: „Din moment ce am asteptari atat de mari in privinta acestui fel de mancare, nu sunt un mare fan al versiunii noastre, sincer vorbind”.
„Acest preparat este foarte cunoscut si nu suntem 100% multumiti de aroma sa acum, dar se va imbunatati foarte curand”, a scris Fei despre „Puiul dupa care iti lasa gura apa”.
El a continuat: „P.S. Sunt surprins ca unii clienti inca mai comanda acest preparat. Dupa parerea mea, Salata de Pui Sichuan Pepper este mai buna decat aceasta.”
Meniul amuzant a devenit viral dupa ce editorul Kim Belair a postat pe Twitter cateva capturi foto ale meniului.
Tweetul ei a fost redistribuit de peste 71.000 de ori, multi dintre internauti spunand ca adora comentariile lui Fei.
Proprietarul restaurantului a declarat pentru publicatia Insider ca a decis sa adauge descrierile in urma cu aproximativ cinci ani, dupa deschiderea, in februarie 2014, a restaurantului Aunt Dai. „La inceput, o parte mare din mancarurile din meniul nostru erau preparate chinezesti autentice, traditionale, iar judecand dupa nume, multi dintre clienti erau surprinsi ca felurile de mancare erau prea picante, prea grase sau ca aveau oase, asa ca nici nu atingeau vasul, era o risipa totala„, a spus Fei.
El povesteste ca atunci i-a venit ideea de a adauga descrieri in meniul online. Fei a inceput cu 5-10 produse, dar clientii sai le-au gasit atat de utile incat a scris mai multe.
Fei a dus lucrurile cu un pas mai departe, creand in continuare clipuri video pentru fiecare fel de mancare si postandu-le pe YouTube, astfel incat clientii sa poata vedea mancarea inainte de a comanda.
In perioada pandemiei restaurantul a fost deschis pentru take away, in conformitate cu reglementarile guvernamentale (cu exceptia zilei de Craciun), insa Fei nu se astepta ca meniul sau sa devina viral.
Nici macar de tweet-ul lui Belair nu a stiut pana cand nu a fost contactat de un jurnalist german si nici atunci nu a crezut pana nu a vazut cu ochii lui despre ce e vorba. „Am crezut ca e o gluma”, a spus el.
Aunt Dai a avut astfel parte de atentia media din intreaga lume, iar Fei si Belair au devenit prieteni. Cei doi au facut schimb de numere de telefon si au discutat dupa „saptamana nebuna” a lui Fei. „Chiar a fost minunat„, a spus Fei. „Toate articolele ne mentioneaza si pe mine si pe Kim, asa ca vom fi legati pentru totdeauna. Probabil ca vom deveni cei mai buni prieteni”, a adaugat el.
Sursa: https://www.insider.com/chinese-restaurant-viral-montreal-honest-menu-dish-descriptions-2021-1