Uleiuri esențiale indispensabile pentru casa ta

Spread the love

Mirosul este un lucru puternic. De la trezirea amintirilor până la evocarea emoțiilor puternice, este remarcabil cum ceva care nu poate fi văzut poate deține atâta putere asupra simțurilor noastre. Așa funcționează aromaterapia și aşa se explică de ce popularitatea uleiurilor esențiale a crescut în ultimii ani. Cu toate acestea, uleiurile esenţiale pot face mult mai mult decât să vă stimuleze simțul mirosului! Iată câteva uleiuri esențiale indispensabile pe care să le aveţi mereu acasă.

Ulei esențial de lavandă

Pentru dormitor. Considerat cel mai puternic dintre toate uleiurile esențiale, s-a descoperit că parfumul are proprietăți de calmare a stresului și de relaxare emoțională – un motiv pentru care este o alegere populară pentru parfumuri și pentru a trata anxietatea.

Unde: Difuzaţi uleiul în dormitor înainte de a merge la culcare sau doar tamponaţi câteva picături pe pernă pentru un somn bun.

Ulei esențial de arbore de ceai

Pentru curăţenie. Studiile arată că uleiul de arbore de ceai vă poate întări sistemul imunitar și poate purifica aerul, datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatorii.

Unde: Dacă observați mucegai negru în anumite zone ale casei dvs., difuzarea uleiului de arbore de ceai poate ajuta la combaterea mucegaiului ca pas inițial. Alternativ, îl puteți dilua cu apă și îl puteți folosi pentru a curăța suprafețele din casă.

Ulei esențial de eucalipt

Pentru deschiderea căilor respiratorii congestionate. Uleiul de eucalipt este o alegere foarte populară pentru case și cu un motiv întemeiat! Ajută la tratarea răcelilor, infecțiilor, durerilor musculare și articulare.

Unde: Difuzaţi ulei de eucalipt în baie pentru a o menține curată, fără mirosuri și sterilă.

Ulei esențial de iasomie

Considerat un bun afrodisiac. Mirosul de iasomie vă liniștește mereu mintea. Natura sa calmantă provine din proprietăţile antidepresive şi sedative pe care le are. În plus, știați că uleiul de iasomie este poreclit „Regina nopții”, fiind considerat un afrodisiac natural de mii de ani? Prin urmare, recomandăm acest ulei cuplurilor tinere, insomniacilor și celor care au locuri de muncă stresante.

Unde: Puteți difuza ulei de iasomie în hol sau sufragerie pentru a crea o ambianță relaxantă. Il puteţi folosi şi în dormitor pentru un somn liniştit.

Ulei esențial de Ylang Ylang

Pentru a calma nervii. Dacă vă plac mirosurile delicate, uleiul esențial de ylang ylang va funcționa ca un farmec pentru casa dumneavoastră. Studiile arată că aceste flori galbene sunt pline de compuși care luptă împotriva depresiei, anxietății și stresului. Prin urmare, aprovizionați-vă cu acest ulei minune astăzi pentru a menține starea generală de spirit pozitivă în casa dvs.

Unde: difuzaţi ylang ylang în camera de zi, în colțul de studiu sau de lectură pentru acele momente de relaxare şi timp de calitate cu dvs.

Ulei esențial de mentă

Pentru a vă începe dimineața. Pentru unii dintre noi, o explozie de prospețime poate ajuta la calmarea nervilor. În plus, parfumul puternic de mentă vă poate ajuta să scăpaţi de orice stare de somnolenţă, dureri de cap sau sinusuri congestionate.

Unde: Unii oameni iubesc difuzarea uleiului de mentă la prima oră dimineața, lângă masă sau în timp ce beau cafea, doar pentru a-și trezi simțurile.

Dacă sunteţi la început şi vă întrebaţi ce marcă de uleiuri esenţiale să folosiţi, vă recomandăm uleiuri esentiale doTERRA, care sunt uleiuri pure, de cea mai bună calitate.

You May Also Like

Lasă un răspuns