Tendinte de dezvoltare a aplicatiilor mobile in 2021

Tendinte de dezvoltare a aplicatiilor mobile in 2021
Spread the love

In primul rand, tendintele de dezvoltare a aplicatiilor mobile sunt definite de cerere. In 2020, una dintre consecintele pandemiei COVID-19 a fost o crestere dramatica a cererii pentru anumite categorii de aplicatii mobile. Numarul de descarcari pentru Zoom, Google Meet, Microsoft Teams au cunoscut apogeul, iar, la un moment dat, valorificarea Zoom a depasit Boing. Aplicatiile mobile care ajutau oamenii sa se adapteze si sa faca fata bolii au devenit extrem de populare si – pentru a raspunde cererii in crestere rapida – companiile au trebuit sa investeasca puternic in dezvoltarea acestor aplicatii pentru a-si creste capacitatea si a aduce noi caracteristici.

Anul acesta, in 2021 – pentru ca pandemia este inca aici – este complet justificat ca aplicatiile mobile de conferinte video, livrare, educatie la distanta si streaming media sa continue sa domine peisajul mobil.

Exista mai multe tehnologii mobile care sunt esentiale in efortul mondial de adaptare la viata din timpul pandemiei. Una dintre aceste tehnologii este 5G, care a fost lansata in SUA atat de AT&T, cat si de Verizon. Avantajul major pe care il prezinta aceasta este o noua viteza de transmitere a informatiilor, care este comparabila, fara a pierde, cu retelele Wifi de mare viteza. In toamna anului 2020, Apple a lansat iPhone 12, noul model care accepta standardul 5G, pregatind terenul pentru multe aplicatii iOS pentru a face urmatorul pas in dezvoltare si pentru a aduce noi caracteristici care nu erau posibile inainte.

O alta caracteristica care a aparut pe radarul dezvoltatorilor de aplicatii in 2020 si cu siguranta va continua sa fie extrem de importanta si anul acesta este confidentialitatea. Este ceva care a fost neglijat de cativa ani cand intregul ecosistem de dezvoltare a aplicatiilor a fost axat exclusiv pe crestere. Lucrurile s-au schimbat cu siguranta: in 2021, este nevoie ca dezvoltatorii de aplicatii sa tina cont de confidentialitatea utilizatorilor si sa abordeze problema captarii, stocarii si procesarii informatiilor utilizatorilor. Atat GDPR european, cat si un numar tot mai mare de reglementari din SUA au stabilit standardul pentru confidentialitatea utilizatorilor aplicatiilor mobile.

In ultimii cativa ani, una dintre caracteristicile care au trasat sensul dispozitivelor portabile au fost aplicatiile de fitness si medicale. A avea senzori la incheietura mainii tot timpul deschide o gramada de oportunitati de explorare pentru dezvoltatorii de aplicatii. Cea mai recenta imbunatatire a senzorului Apple Watch pentru a analiza fluxul sanguin al corpului uman a permis masurarea nivelului de oxigen din sange, care este un parametru vital pentru a monitoriza oamenii in pericol de a contacta virusul COVID-19.

Si gama de accesorii telefon s-a imbunatatit in ultimii ani si a devenit mult mai extinsa in prezent, iar de cand cu pandemia, au aparut foarte multe accesorii care sa ajute copiii sa invete online sau anagajatii sa se descurce in telemunca.  Se pare ca accesoriile s-au modificat si ele pentru a ramane in pas cu tendintele si pentru a oferi ajutor tuturor persoanelor care sunt acum interesate de cele mai bune moduri de a-si utiliza dispozivele mobile.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns