Retete de cocktail pe baza de cafea

Retete de cocktail pe baza de cafea
Spread the love

Va propunem mai jos 4 retete de cocktailuri: incercati sa le faceti direct acasa si sa ne spuneti ce credeti … Noroc!

Coffee Yoga

Ingrediente:

  • 1 lingura bar de zahar rozmarin;
  • 1 cl de suc de lime;
  • 3 cl de apa de dovlecei;
  • Reducerea cu 1 ml a cafelei extrase cu mocha;
  • 1 cl de cafea extrasa cu mocha;
  • 1 albus de ou;
  • 3 cl de bere usoara;

Pregatire:

Adaugati in agitator doua lingurite de zahar aromat cu rozmarin, 1 cl de suc de lime, 3 cl de apa de dovlecei, 1 cl de reductie a cafelei preparata cu mocha, 1 cl de cafea extrasa cu mocha, 1 albus de ou si faceti un shake uscat, adica agitati ingredientele fara gheata. Intre timp, raciti paharul cu gheata sau puneti-l timp de cateva minute in congelator. Se agita din nou ingredientele adaugand cateva cuburi de gheata si se toarna continutul in paharul rece cu ajutorul unei strecuratoare. Incheiati adaugand cateva cuburi de gheata, 3 cl de bere blonda si garnitura cu o crenguta de rozmarin.

Eclissi di Caffe

Ingrediente:

  • 4cl de Gordon Londra Dry gin;
  • 4cl de cafea extrasa cu mocha);
  • 3cl de apa tonica;
  • 1 albus de ou;
  • 1 cana de apa parfumata cu portocale;

Pregatire:

Intr-un recipient metalic se toarna ginul, cafeaua si apa tonica, amestecand usor totul cu o lingurita. Intr-un blender se toarna albusul de ou, apa parfumata portocalie si se agita timp de aproximativ cincisprezece secunde. Pregatiti un pahar mare plin de gheata si turnati preparatul cu cafea tip Dolce Gusto capsule, gin si tonic; se toarna peste spuma obtinuta in blender cu albus de ou si apa cu aroma de portocale. Garnisiti cu o felie de portocala deshidratata si doua frunze de dafin.

 

Cafea cu portocale proaspata

Ingrediente:

  • 4 cl de rom (Clubul cubanez Avana in varsta de 3 ani);
  • 1 lingurita de zahar brun;
  • 1 ceasca de cafea extrasa cu mocha;
  • 6 frunze de menta;
  • Jumatate de lingurita de cacao;
  • Suc si pulpa dintr-o portocala;
  • Gheata zdrobita;
  • Apa minerala

Pregatire:

Se toarna in pahar (tumbler) 3cl de suc de portocale, se adauga 1 lingurita de zahar brun, se amesteca bine si, de asemenea, se adauga un pic de pulpa de portocale. Adaugati 4 cl de rom, 1 ceasca de cafea mocha, o jumatate de lingurita de cacao (pentru a spori gustul cafelei) si amestecati bine. Rupeti putin cele 6 frunze de menta si adaugati-le la sticla (fara a le bate), umpleti paharul cu gheata tocata (sau cuburi de gheata, daca nu sunt disponibile) si apa sifonata. Se amesteca usor si se garniseste cu o crenguta de menta (batand-o usor pentru a elibera uleiurile esentiale).

Wiskoffee Flower

Ingrediente:

  • 100 gr de gem lichid de mere;
  • 5 cl de cafea filtru Chemex;
  • 27ml whisky;
  • Pulbere de scortisoara;

Pregatire:

Decojiti si taiati in cuburi mici un mar (aproximativ 100g), puneti-le intr-o cratita cu zahar (60g), cateva picaturi de suc de lamaie (pentru a le impiedica sa se innegreasca) si gatiti pana cand s-au inmuiat. Aromatizati gemul cu pudra de scortisoara dupa gust si amestecati-l pentru a-l face omogen; se lasa sa se raceasca. Se prepara un Chemex cu 15g de cafea si 250g de apa, se adauga whisky-ul si se lasa sa se raceasca. Puneti gemul de mere in interiorul paharului, adaugati gheata pana la refuz, apoi turnati cafeaua filtrului de whisky si asezati decorarea finala (in acest caz, marul taiat intr-o forma de floare). Se serveste cu un pai si o farfurie cu o lingurita pentru a amesteca totul.

Speram sa incercati cel putin o reteta dintre cele 4 oferite mai sus. Nu va panicati, luati totul ca pe o joaca si veti reusi sa pregatiti reteta aleasa. Fie ca alegeti sa faceti o reteta sau mai multe, cel mai bine este sa va bucurati impreuna cu cei apropiati de aromele diverse oferite de acestea.

You May Also Like

Lasă un răspuns