Elgeka- Ferfelis si uleiurile de motor Shell: alegerea numarul 1 in lume

Spread the love

Shell furnizeaza anual clientilor din intreaga lume aproximativ cinci miliarde de litri de lubrifianti fini, ceea ce il face cel mai mare furnizor de lubrifianti din lume. Prin urmare, Shell are o mare responsabilitate fata de clima si societate. 

Shell si-a stabilit obiectivul de a deveni o companie neta de energie cu impact major asupra reducerii amprentei de CO2 pana cel tarziu in 2050 . Noii lubrifianti Shell Helix cu amprenta neutra de carbon  (CO2- neutri) sunt un pas important pe aceasta cale.

Elgeka- Ferfelis este reprezentantul oficial pentru lubrifiantii Shell in Romania. Prin intermediul acesteia, clientii au la dispozitie alternative de produse performante in domeniul lubrifiantilor.

Eticheta „Carbon Neutral” de la Shell

Consumatorii, companiile si organizatiile au nevoie tot mai mult de solutii pentru a-si atinge obiectivele si necesitatile climatice. Pentru a satisface aceasta cerere in crestere a pietei pentru alternative de produse mai ecologice, Shell a lansat o serie de initiative care vizeaza evitarea, reducerea sau compensarea emisiilor de lubrifianti.

Aceste initiative vor fi aduse impreuna prin utilizarea uleiurilor Shell „Carbon Neutral”. Produsele care au primit aceasta eticheta au fost supuse unui proces intensiv de sustenabilitate de catre Shell; componentele inevitabile de CO2  au fost compensate de proiecte de reimpadurire, printre altele.

Evitarea emisiilor

Amprenta de CO2 pentru ambalaje a fost redusa cu 4% intre 2016 si 2020; In 2021, cel putin 40% din rasina reciclata va fi utilizata in intregul portofoliu de sticle. Unele dintre ambalajele de plastic mai mari, cum ar fi galetile, contin tot mai multe rasini reciclate.

Reducerea emisiilor

Shell lucreaza din greu pentru a imbunatati eficienta energetica a plantelor. Din 2016, Shell si-a redus impactul asupra emisiilor de CO2 in activitatea sa operationala cu peste 30%. In toate instalatiile au fost instalate sisteme de monitorizare a energiei si iluminat cu LED-uri. 

Peste 50% din energia electrica utilizata in fabricile de productie a lubrifiantilor Shell astazi provine din surse regenerabile de energie. Aceasta proportie urmeaza sa fie marita si mai mult prin construirea de sisteme solare suplimentare in locatiile Shell. Impreuna, aceste panouri genereaza deja peste 7.500 MWh de energie electrica pe an si, astfel, pot contribui la evitarea emisiilor de gaze cu efect de sera de aproximativ 4.500 de tone pe an pe baza de CO2e.

Si in lantul de aprovizionare emisiile electrnice sunt reduse prin includerea camioanelor de gaze naturale lichefiate in flota Shell si prin optimizarea rutelor de transport cu rute intermodale evitandu-se astfel cca. 4.000 de tone de CO2 pe an.

Compensarea emisiilor

Emisiile inevitabile din intregul ciclu de viata al lubrifiantilor sunt compensate: extractia materiei prime, productia, ambalarea, transportul, distributia, utilizarea si reciclarea.

Compensatia are loc prin achizitionarea de certificate de emisii recunoscute si verificate extern, bazate pe natura. Shell sprijina proiecte recunoscute la nivel international pentru a compensa emisiile de CO2, cum ar fi proiectul Katingan Mentaya din Indonezia sau proiectul de impadurire Qinghai din China. Aceste proiecte elimina CO2 din atmosfera, imbunatatesc biodiversitatea, protejeaza speciile pe cale de disparitie sau sustin comunitatile locale.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

You May Also Like

Lasă un răspuns