Cele mai bune destinații de rafting din Europa

Spread the love

Vrei să împărtășești o experiență de neuitat cu prietenii? Atunci raftingul poate fi activitatea perfectă pentru tine. Coborârea unui râu tumultuos pe o plută este genul de experienţă care rămâne cu tine toată viața. Rafting-ul este o încercare obligatorie pentru pasionații de sport care iubesc să fie în natură.

Așadar, ia-ți un costum de neopren, o vestă de salvare și o cască și pornește într-o experiență de neuitat!

Râul Cetina, Omis, Croația

Îndreptați-vă spre Omis, situat aproape la distanţă egală între orașele Split și Makarska, la aproximativ 40 de minute cu mașina de fiecare dintre aceste destinații. Situat la câțiva kilometri de coasta croată, frumosul canion al râului Cetina din Omis are o coborâre de 10 km care durează în medie aproximativ 3 ore.

Alegeți între o coborâre extremă sau mai blândă la bordul plutei dvs. gonflabile. Ambele opțiuni oferă o varietate de opriri pentru o sesiune rapidă de scăldat, aruncarea de pietre în râul adânc sau un duș răcoritor sub o cascadă.

Râul Adige, provincia Verona, Italia

Râul Adige este al doilea cel mai lung râu al Italiei, având o lungime de 410 km. Începe în nordul Italiei, în Alpii italieni, și își face drum până la Marea Adriatică. Râul Adige oferă o serie de tronsoane incredibile pentru coborâri cu barca de rafting! Îndreptați-vă către porțiunea care trece pe lângă Lacul Garda, în provincia Verona, pentru o activitate de rafting de 3 ore prin peisajul uluitor al regiunii viticole Valdadige. Coborîţi prin aceste ape tumultuoase spre Cheile Chiusa di Ceraino, pe o coborâre palpitantă de 13 km.

Rio Gallego, Pirineii Aragonezi, Spania

Murillo de Gallego este cea mai bună zonă de rafting din Pirineii Aragonezi. Râul Gallego care străbate provincia Aragon are o lungime de aproape 194 km și are diferite strâmtori care sunt foarte populare pentru rafting și alte activități de white water, cum ar fi caiac sau canioning.

Râul Isar, Munchen, Germania

Priviți panorama magnifică a Alpilor Bavarezi și petreceți o aventură grozavă pe râul sălbatic și romantic Isar. Regiunea de sud a Germaniei, lângă München, oferă o oportunitate incredibilă de a face rafting, cu orașe pitorești punctate de-a lungul traseului, formând un peisaj unic. Îndreptați-vă către punctul de plecare din Bad Tolz, la doar 45 de minute de mers cu mașina de centrul Münchenului și pregătiți-vă pentru niște aventuri grozave de rafting clasa I, II și poate chiar pe niște repezişuri de clasa III!

Râul Ötztaler Ache, Tirol, Austria

Râul Ötztaler Ache este situat în regiunea Tirol din vestul Austriei. Acest afluent al Inn-ului si subafluent al Dunării este alimentat de zăpada care se topeşte în Alpii austrieci. Când sosește primăvara, dezghețul crește nivelul râului Ötztaler Ache și îl transformă într-un loc perfect pentru sporturile de apă albă. Apa este puțin cam rece, ceea ce vă va ajuta să rămâneți concentrat. Vâsliţi şi admiraţi lanțul muntos incredibil care înconjoară râul.

Pentru cineva care iubeşte adrenalina, o aventură la rafting este oricând binevenită. Atunci când vreţi să oferiţi un cadou special unei persoane dragi, oferiţi-i cadouri experiente pe care nu le va uita niciodată, cum ar fi o cursă de rafting ușor pe ape liniștite. Va avea timp să admire și peisajul, iar riscul este unul scăzut, raftingul ușor fiind recomandat începătorilor în domeniu.

You May Also Like

Lasă un răspuns