Ce dimensiune de brad artificial sa alegi?

Ce dimensiune de brad artificial sa alegi?
Spread the love

Marimea viitorului tau pom de Craciun artificial este o alegere foarte personala, care depinde desigur de gusturile tale, de bugetul tau si mai ales de spatiul pe care il ai pentru a-l instala. In mod ideal, dimensiunea bradului ar trebui sa fie proportionala cu volumul camerei tale.

Spatiile mari vor gazdui cu usurinta un copac de peste 2 metri inaltime. Daca ai un spatiu mai mic, este mai bine sa optezi pentru un copac mic sau un copac subtire care va fi mai bine evidentiat. Ai de ales dintre cei mai frumosi brazi de Craciun.

Diferitele dimensiuni ale brazilor de Craciun

Iata cateva puncte de referinta vizuale referitoare la dimensiunile celor mai bine vanduti brazi: 1,50m – 1,80m – 2,10m – 2,40m. In Romania, inaltimea plafonului celor mai multe case este de 2,50m:

Arborii artificiali mari

Se considera ca un brad este „mare” de la 2 metri inaltime. Acesti brazi sunt, in general, asociati cu un diametru destul de mare, mai ales cand vine vorba de brazi de ultima generatie, asa cum este cazul brazilor oferiti de BraziCraciun.net.

Din punct de vedere estetic, un brad mare este ideal intr-o camera mare, care iti va permite sa iti apreciezi bradul de la mica distanta. Nu uita sa iei in considerare spatiul pe care il ai la dispozitie, mai ales la sol.

Intr-adevar, majoritatea brazilor mari au, de asemenea, o latime foarte voluminoasa. De sunt modele disponibile in diferite dimensiuni, inclusiv 2,28m inaltime, pentru un diametru de 1,45m. Prin urmare, este un parametru care trebuie luat in considerare. Dupa aceea, nu ezita sa muti putin mobilierul pentru a-i oferi un loc frumos!

Brazi artificiali mici

Un brad mic va fi perfect daca ai putin spatiu: o camera mica, un studio, o intrare, un mezanin, un birou…

Pentru a scoate in evidenta un brad mic, nimic nu se potriveste instalandu-l pe o baza care ii va oferi inaltime si un aspect minunat! De exemplu: o lada mica din lemn, o masuta… Asigura-te ca instalezi intotdeauna bradul pe o baza suficient de larga si solida pentru a nu-i compromite stabilitatea.

Brazii „subtiri”

Cunosti brazii „subtiri”? Aceste modele de brazi s-au nascut in Statele Unite pentru a raspunde cerintelor familiilor care doreau sa cumpere un brad mare, dar nu aveau intotdeauna suficient spatiu acasa.

„Brazii subtiri” sau „brazii ingustati” se caracterizeaza printr-o silueta foarte alungita, care economiseste intre 20 si 30% din latime, fara a reduce totusi inaltimea. Odata impodobiti, acesti brazi sunt magnifici!

Sfaturi

Inainte de a incepe sa cumperi un brad, fa-ti timp pentru a verifica dimensiunile viitorului tau pom:

– Diametrul: retine ca diametrul reprezinta spatiul maxim ocupat de arborele tau, la nivelul celor mai lungi ramuri. Este un parametru important.

– Inaltimea: indica inaltimea maxima de la baza piciorului pana la varf.

Pentru o inaltime a tavanului de 2,50m, un brad de pana la 2,45m este ideal, cu conditia sa nu instalezi un varf traditional. Poti imbraca partea superioara a bradului cu un arc de panglica, fixat de-a lungul varfului sau cu o floare frumoasa pentru a se atasa de-a lungul varfului.

You May Also Like

Lasă un răspuns