Aplicatii mobile: ce sunt, utilizarile, functionarea si tipurile de aplicatii

Aplicatii mobile: ce sunt, utilizarile, functionarea si tipurile de aplicatii
Spread the love

Daca aveti o tableta sau un smartphone securizat, ati descarcat un numar mare de aplicatii si v-ati putut bucura de avantajele pe care le ofera; Cu toate acestea, stiti cu adevarat ce sunt aplicatiile si pentru ce sunt acestea? In acest articol veti sti ce sunt, pentru ce sunt si cum functioneaza aplicatiile mobile si ce tipuri exista?

Ce sunt aplicatiile mobile si pentru ce sunt acestea?

Aplicatiile mobile sunt programe create pentru a fi executate pe sistemele de operare ale smartphone-urilor, tabletelor sau ceasurilor inteligente.

Aplicatiile sunt un instrument indispensabil care au fost create pentru a facilita sarcinile zilnice ale utilizatorilor si pentru a obtine mai mult de pe dispozitivele mobile. Daca folosesti excesiv telefonul, uneori e posibil sa ai nevoie de inlocuire sticla telefon.

Primele aplicatii mobile au inceput sa apara la sfarsitul anilor ’90, cand telefoanele analogice au inceput sa utilizeze aplicatii precum calendar, jocuri, jurnal de apeluri, instrumente de personalizare, calendar, cronometru, printre altele. Desi au fost functii de baza, au demonstrat un progres tehnologic enorm.

Cu toate acestea, aplicatiile care sunt utilizate astazi au schimbat modul in care comunicati, va distrati si efectuati multe sarcini zilnice-exista chiar si aplicatii pentru a avea grija de sanatatea inimii.

Exista, de asemenea, aplicatii neobisnuite, cum ar fi aplicatii pentru a gasi pietoni de caini si chiar aplicatii pentru a economisi pe factura de energie electrica. Aceste aplicatii au facut ca dispozitivele mobile sa devina din ce in ce mai indispensabile, motiv pentru care milioane de aplicatii sunt descarcate zilnic in magazinele de aplicatii.

Exista aplicatii de tot felul care servesc pentru domeniile creativ, de lucru, educational, de divertisment sau de comunicare. Aplicatiile permit utilizatorului sa acceseze continut specific ori de cate ori este necesar, fara a fi nevoie sa acceseze internetul; astfel incat sa economisiti timp si sa faceti sarcinile mai repede.

Cele mai utilizate aplicatii de catre utilizatori sunt: WhatsApp, Facebook, YouTube, TikTok, Messenger, Snapchat, Google Maps, Spotify, Instagram, Telegram, Gmail, Uber, Outlook, Skype, Google Drive, Cabify, Amazon. Aplicatiile de livrare a alimentelor, cum ar fi Rappi si alte aplicatii ca acestea, sunt, de asemenea, utilizate pe scara larga.

Cate tipuri de aplicatii mobile si care sunt functiile acestora?

  1. Dupa ce a dezvoltat o aplicatie, aceasta este publicata in magazinele de aplicatii: Google Play (Android), App Store (iOS), Amazon Appstore si Windows Phone Store ale Microsoft.
  2. Gasiti aplicatia de care aveti nevoie in magazinul ales.
  3. Instalati aceasta aplicatie pe dispozitiv. Pentru a descarca o aplicatie este necesar sa fiti conectat la internet si sa aveti un smartphone sau o tableta.
  4. Odata instalata, aceasta va indeplini functia pentru care a fost creata; de a distra, de a oferi un serviciu, de a fi informat.
  5. Retineti ca nu toate aplicatiile sunt compatibile cu sistemele de operare ale unor dispozitive mobile.

Aplicatiile cunoscute in lumea intreaga unt cele de socializare dar de asemenea sunt utilizate si aplicatiile pentru gasirea unei locatii specific sau aplicatiile de divertisment. Aplicatiile mobile sunt adesea integrate in telefoanele mobile fara a fi nevoie sa fie descarcate.

You May Also Like

Lasă un răspuns