6 activitati must-do la prima vizita in Brasov

6 activitati must-do la prima vizita in Brasov
Spread the love

Nu poti ajunge in Brasov fara sa vezi atractiile sale “obligatorii” si cele mai frumoase privelisti, toate acestea facand din Brasov una dintre cele mai populare destinatii din Romania. Tot ce ai de facut este sa iti rezervi un weekend la Brasov, o cazare fabuloasa, si un to-do list, cu care te ajutam noi! De la biserici vechi de secole, pana la monumente medievale, de la arhitectura multiculturala pana la castele si fortarete din imprejurimi… Brasov iti ofera toate ingredientele de care ai nevoie pentru o vacanta de neuitat .Nu le rata!

Biserica Neagra
Biserica Neagra

Biserica Neagra si alte biserici vechi de secole

Brasov este asociat adesea cu imaginea Bisericii Negre, una dintre cele mai impresionante biserici gotice din Estul Europei. Cu o vechime de peste 600 de ani, superba biserica evanghelica are o capacitate de peste 5000 de persoane, una dintre cele mai mari orgi din Europa, dar si cea mai mare colectie de carpete orientale din Europa, in afara de Turcia.
Insa Biserica Neagra nu este singura biserica monumentala pe care trebuie sa o vezi! Nu rata nici Biserica Sfantul Bartolomeu – cel mai vechi monument din oras, ce dateaza din secolul al XIII-lea si este la fel de impresionanta ca si Biserica Neagra.
Biserica Ortodoxa Sfantul Nicolae, construita in secolul al XIV-lea este si ea unul dintre obiectivele pe care e musai sa le bifezi odata ajuns in Brasov, chiar daca ceea ce vei vedea astazi este rezultatul multor interventii arhitecturale de-a lungul timpului. Biserica a avut un rol cultural extrem de important pentru comunitatea romaneasca din Braso si Tara Barsei in vremurile cand Trasilvania facea partea din Imperiul Austro-Ungar.

Fortificatiile medievale
Fortificatiile medievale

Fortificatiile medievale

Unul dintre lucrurile pe care in mod cert le-ai auzit cel mai des despre Brasov sunt siturile sale medievale, de la zidurile de fortificatie si turnurile care imprejmuiau cetatea in urma cu sute de ani pana la bastioanele vechi care au supravietuit aproape intacte secolelor care au trecut peste ele. Brasovul pastreaza si astazi unele dintre constructiile originale care aparau orasul. Sistemul initial de fortificatii includea cateva ziduri, 27 de turnuri si opt bastioane, precum si santuri de apa. Merita sa vezi Turnul Negru, Turnul Alb, Bastionul Graft, Bastionul Tesatorilor, Bastionul Postavarilor si Bastionul Tabacarilor, la care vei ajunge foarte usor pe jos, din centrul vechi al orasului.

Cetatuia Brasovului
Cetatuia Brasovului

Cetatuia

Fortareata de pe deal, ce vegheaza asupra Brasovului istoric si modern, ofera privelisti fanstastice asupra orasului. Cetatuia Brasovului dateaza din anul 1625 si a avut de-a lungul secolelor un rol defensiv strategic, apoi pana in anul 1954 a functionat ca inchisoare timp de peste doua secole. La Cetatuia poti ajunge in plimbare din Parcul Nicolae Titulescu.

Strazile fascinante

Una dintre actractiile pentru care Brasovul este faimos o reprezinta strazile sale vechi, marcate de exemple superbe de arhitectura saxona. Printre cele mai celebre strazi, despre care nu se poate sa nu fi auzit, se afla Strada Sforii, una dintre cele mai inguste strazi din tara, Strada Lunga, datand din Evul Mediu, cu numeroase case si monumente ce stau marturie a secolelor trecute. Si nu sunt singurele, dar in mod cert le vei descoperi mergand la pas printr-un oras superb.

Muntele Tampa

Tronand deasupra orasului, la o altitudine de 960 de metri, Tampa este o zona protejata si un parc urias care leaga orasul de traseele de drumetie mai complexe din zona, pe care le vei descoperi in muntii din apropiere. Pentru a ajunge pe Muntele Tampa nu iti trebuie cine stie ce pricepere in ale drumetiilor si muntelui, ci doar dorinta de noua si de frumos!

Piata Sfatului

Cina in piata Sfatului

Nu poti incheia o seara in Brasov fara o cina in superba Piata a Sfatului, inima orasului vechi. Extrem de populara pentru turisti, atat romani cat si straini. Piata are o sumedenie de cafenele si retaurante deschise tot timpul anului.
Iar dupa o zi intreaga de preumblari prin fascinantul Brasov, singurul lucru care te poate remonta pentru inca o zi de descoperiri este o seara de relaxare intr-un penthouse cu jacuzzi, in mjlocul naturii, iar Brasov Sweet Retreat are solutia perfecta pentru asta!

You May Also Like

Lasă un răspuns