4 povesti de Craciun de spus copiilor

4 povesti de Craciun de spus copiilor
Spread the love

Craciunul este una dintre cele mai frumoase si mult asteptate perioade ale anului, mai ales in casele in care sunt copii. Sunt intalniri magice pe care cei mici le traiesc cu mare entuziasm si este foarte bine ca parintii ii pot motiva sa faca acest lucru.

Povestile de Craciun sunt esentiale in toate casele in care sunt copii, o modalitate excelenta de a le spune celor mici povestile si legendele care au legatura cu sarbatorile. De fapt, toate povestile de Craciun sunt perfecte pentru oameni de toate varstele, deoarece de Craciun toti scoatem in evidenta spiritul nostru de copil.

Aceste tipuri de povesti, pe langa faptul ca spun o poveste interesanta de Craciun, au ca obiectiv principal sa transmita copiilor o serie de valori, in special cele ale generozitatii si a prieteniei. Nu exista nicio indoiala ca vor fi valori pe care, daca le dobandesc, le vor fi de mare ajutor pentru tot restul vietii. Sa vedem o selectie de 4 povesti de Craciun pe care le poti spune celor mici.

O colinda de Craciun de Charles Dickens

Este una dintre cele mai faimoase povesti de Craciun din lume. Charles Dickens a scris-o in 1843 si de atunci a facut parte din traditia a milioane de case de a o spune copiilor in fiecare an. Acesta spune povestea unui om imbufnat si rau, care este vizitat de trei fantome de Craciun, care sunt cele care ii arata trecutul, prezentul si viitorul sau.

Aceasta poveste este perfecta pentru ca cei mici sa invete valoarea generozitatii si bunatatii. S-au facut chiar mai multe filme cu aceasta poveste, daca preferati varianta video.

Rudolph renul

Rudolph este cel mai faimos dintre cei noua reni pe care Mos Craciun ii are, conform legendei de Craciun. Faima lui se datoreaza faptului ca este primul pe care il vedem dupa barbatul in rosu, desi ceea ce il face sa iasa in evidenta fata de ceilalti este ca are nasul rosu. Un ren dragalas care a facut parte din povesti, decoratiuni si filme.

Un cadou de Craciun

Aceasta poveste are loc intr-un oras mic, atat de mic incat exista un singur magazin de unde puteai cumpara brazi artificiali de lux de Craciun. Magazinul era foarte special si ii vindea in multe dimensiuni, forme si chiar culori. Proprietarul sau organizeaza un concurs pentru a premia cel mai frumos si cel mai bine impodobit brad din oras si se asigura ca Mos Craciun insusi va fi responsabil de livrarea mult asteptatului premiu in ziua de Craciun.

Baiatul care vrea totul

Aceasta poveste este excelenta pentru a invata copilul valori precum solidaritatea, dragostea si respectul, printre altele. Se concentreaza asupra unui baiat care, dupa cum spune titlul povestii, isi doreste totul. Cand vine sezonul Craciunului si scrie scrisoarea catre Mos Craciun, el cere peste 20 de lucruri. Povestea il va invata pe copil ca nu este necesar sa ceara multe lucruri pentru a fi fericit si a se bucura de Craciun.

Important este ca in toate casele sa fie respectata traditia de a le spune povesti de Craciun celor mici, intrucat ei vor invata multe din acvestea. Povestile sunt pentru toate varstele si servesc, de asemenea, pentru a-i motiva sa se bucure de lectura, lucru care va fi foarte important pentru dezvoltarea lor viitoare.

You May Also Like

Lasă un răspuns