Schimbari ale stilului de viata ce iti vor imbunatati rezultatele

Spread the love

Lumea noastra se misca intr-un ritm incredibil de rapid. Iar daca te gandesti cu atentie, vei descoperi ca aproape fiecare activitate fizica pe care o faci astazi are si un echivalent online. Daca cineva ti-ar fi spus in urma cu cativa ani ca se gandeste sa lanseze un curs de yoga online, un site de e-sport, un magazin de produse alimentare online, sau un casino online, ai fi ras de o astfel de idee nebuneasca. Astazi, insa, lucrurile acestea sunt acceptate ca normalitate.

Traiul intr-o lume cu un ritm atat de alert ne expune zilnic unor noi evolutii: fiecare zi aduce cu sine un trend nou, tehnologie noua, evolutii de tot felul, iar toate acestea au capacitatea de a ne influenta viata. Mai mult decat atat, influenta lor este atat de importanta pentru vietile noastre si pentru activitatile de zi cu zi incat ar fi complet gresit sa nu facem modificarile adecvate stilului nostru de viata.

De ce conteaza schimbarile de stil de viata?

Schimbarile ce tin de stilul de viata sunt esentiale, pentru ca iti dau ocazia de a alege sa traiesti asa cum iti place. Intr-o lume in care ne confruntam cu o avalansa de influente, incepand de la social media si ajungand pana la stiri, daca nu esti atent, te poti ineca in valul de influente si sa nu mai traiesti conform propriilor termeni si felului tau de a fi. De aceea multi oameni duc vieti nefericite si sunt uneori deprimati, pentru ca nu au o intelegere ferma a rezultatelor pe care le genereaza zilnic.

O schimbare in stilul de viata este o simpla verificare a modului in care traiesti zilnic, raportat la rezultatele pe care vrei sa le obtii. Aceasta verificare implica observarea surselor care iti alimenteaza viata, dar si a influentelor zilnice si presupune, de asemenea, sa intelegi daca aceste surse iti ofera rezultatele dorite.

Care sunt zonele cele mai importante pentru schimbari in stilul de viata?

Obiectivele si aspiratiile de viata ale fiecaruia dintre noi sunt diferite, iar schimbarile la nivel de stil de viata pe care le facem trebuie sa fie in acord cu rezultatele personale pe care dorim sa le obtinem.
Asa cum exista diferente, exista insa si unele zone cruciale care ne afecteaza intreaga viata, indiferent de rezultatele dorite. Modificarile in aceste zone, facute in concordanta cu rezultatele pe care iti doresti sa le obtii, te vor ajuta sa mentii toate celelalte laturi ale vietii tale in acord cu obiectivele stabilite.

Iata mai jos unele zone importante care necesita schimbari ale stilului de viata:

Sanatatea

O persoana sanatoasa este o persoana inteligenta. Si exista multiple explicatii pentru aceasta idee. Pentru a fi sanatos si avea rezultate cat mai bune este foarte important sa fii constient si atent la sanatatea ta – iar asta inseamna si ce mananci, ce bei, cat de sanatos mananci, ce activitati fizice practici pentru a avea o conditie fizica optima, cat dormi, cat timp petreci pe computer sau pe telefon.

Banii

Da, te iubesti si iti place sa te rasfeti insa cat de “mana sparta” poti fi pana cand ajungi sa realizezi ca esti falit? Cheltui bani pe lucruri care servesc unui scop sau care te imping mai mult spre rezultatele dorite? Banii sunt un instrument si nu ar trebui niciodata sa-ti controleze viata. Trebuie sa te straduiesti sa tii tot timpul banii sub control.

Relatiile

Cu cine impartasesti experientele zilnice? Te influenteaza pozitiv pentru a obtine rezultatele dorite? Sau te indeparteaza si mai mult de rezultatele pe care ti le doresti? Nimeni nu poate supravietui cu adevarat pe cont propriu, dar trebuie sa fii foarte atent la oamenii carora le permiti sa intre in viata ta.

Moduri simple de a implementa schimbari ale stilului de viata

Analiza stilului de viata si adoptarea ajustarilor care te vor ajuta sa te apropii mai mult de obiectivele pe care ti le-ai stabilit este un skill vital. Cei mai multi dintre noi stim foarte bine care sunt aspectele legate de stilul de viata care ne afecteaza rezultatele, insa le ignoram pentru ca suntem in mare parte sclavii obiceiurilor si nu reusim sa implementam schimbarile necesare pentru a ne imbunatati stilul de viata.
Iata in cele ce urmeaza cateva ponturi care te vor ajuta sa implementezi usor schimbarile de stil de viata.

Porneste cu pasi mici

Viata ta nu se va transforma automat atunci cand decizi sa implementezi schimbari legate de stilul de viata. Important este sa te inscrii pe traiectoria potrivita si sa faci fiecare pas pe rand. Pe masura ce te apropii de rezultatele pe care ti le doresti, vei putea privi inapoi pentru a-ti masura progresele.

Gaseste o comunitate

Ai nevoie de un sistem de sprijin, cu alte cuvinte de oameni care sa te incurajeze sa te mentii pe drumul cel bun pentru a obtine rezultate. Cu ajutorul lor vei putea merge mai departe in ciuda oricarei piedici, depasind chiar si schimbarile mai dificile ce tin de stilul de viata

Stabileste-ti obiective mai mici

Da, ai un obiectiv important, dar singura modalitate de a-l atinge fara sa te plictisesti si fara sa te simti obosit este sa il imparti in obiective mai mici si realizabile. Iti poti stabili, astfel, obiective zilnice, saptamanale, lunare, trimestriale sau anuale. Insa chiar si asa, fiecare obiectiv mai mic trebuie sa contribuie direct la obiectivul tau final.

Concluzie

O evaluare consecventa a stilului tau de viata este extrem de importanta pentru a te mentine pe drumul cel bun catre obiectivele stabilite. Este foarte util sa nu traiesti fiecare zi fiind supus influentelor din jur. Schimbarile regulate ale stilului de viata iti permit sa detii mereu controlul si sa continui sa urmaresti rezultatele pe care ti le doresti.

Sursa: https://www.helsinkitimes.fi/lifestyle/21316-lifestyle-changes-that-will-improve-your-results.html

You May Also Like

Lasă un răspuns