Purificatoarele de aer funcționează cu adevărat?

Spread the love

Purificatoarele de aer folosite acasă sunt în creștere, parțial ca răspuns la îngrijorările legate de calitatea aerului. Casa este concepută pentru a-ți oferi adăpost, iar în vremurile prezente am ajuns să ne petrecem mult mai mult timp în interior decât generațiile trecute. Așadar, este lesne de înțeles de ce toată lumea caută să își purifice aerul din locuință, mai ales dacă ai nenorocul să stai într-o zonă cu un nivel de poluare ridicat.

Dar oare chiar funcționează acest Purificator pentru aer ?

Răspunsul pe scurt este DA, într-o anumită măsură. Citește mai departe pentru a afla cum funcționează aceste dispozitive și dacă merită să le adaugi în casa ta.

1.Cum funcționează purificatoarele de aer?

Purificatoarele de aer funcționează prin igienizarea aerului și  îndepărtarea particulelor precum poluanții, alergenii și toxinele. Sunt exact opusul difuzoarelor cu uleiuri esențiale și umidificatoarelor, care adaugă particule în aerul interior.

Particulele eliminate de către un purificator de aer depind în mare măsură de tipul de dispozitiv pe care îl alegi. Anumite versiuni sunt realizate cu filtre care captează particulele pe măsură ce aerul trece prin ele, în timp ce altele pot neutraliza unele particule din aer, fără a le filtra mai întâi.

O altă opțiune utilă este un purificator de aer cu emisie de ioni negativi, care ajută la atragerea particulelor de ioni pozitivi din aer, care nu sunt benefice, astfel încât să fie neutralizate.

2.Sunt eficiente aceste purificatoare?

Răspunsul scurt este DA – cu toate acestea, un purificator de aer nu va elimina sau neutraliza 100% din particulele dăunătoare din casa ta. Acest lucru se datorează faptului că multe particule pot sta pe suprafețe moi, cum ar fi mobilier, așternuturi și covoare, precum și suprafețe dure, cum ar fi pereții.

Purificatorul își face treaba în ceea ce privește particulele circulante din aer, însă nu le poate mobiliza pe cele deja impregnate în diverse suprafețe. Astfel, pentru o eficiență maximă și un aer cât mai proaspăt și curat sunt necesare strategii suplimentare pentru a ajuta la eliminarea următoarelor particule:

Alergenii

Alergenii sunt substanțe care pot crea răspunsuri imune adverse sub formă de alergii sau astm. Polenul, parul de animale și acarienii sunt printre cei mai frecvenți alergeni din aer.

Un purificator de aer poate funcționa împreună cu un filtru de aer cu particule de înaltă eficiență (HEPA), acesta din urmă fiind cel mai bine cunoscut pentru captarea particulelor din aer.

Mucegaiul

La fel ca alergenii, particulele de mucegai din interior pot deveni deosebit de periculoase pentru persoanele cu astm și alte afecțiuni pulmonare. Purificatoarele de aer pot îmbunătăți atmosfera din casă, dar cel mai eficient ar fi să tai răul direct de la rădăcină.

Dacă te confrunți cu mucegai, ia în calcul și achiziția unui dezumidificator.

Toxinele din interior

Nu numai că locuința ta poate fi o sursă de alergeni și mucegaiuri în aer, dar poate fi și o sursă de substanțe toxice provenite din produsele de curățare, produsele de îngrijire personală și multe altele.

Când aceste particule plutesc în aer, ele pot deveni dăunătoare pentru corp. Purificatoarele pot, de asemenea, să prindă aceste substanțe din interior, dar cel mai bun mod de a scăpa de ele, este să reduci la minimum utilizarea lor.

Mesaj de luat acasă!

Purificatoarele de aer funcționează cel mai bine împreună cu tehnici adecvate de filtrare și curățare a locuințelor astfel încât este necesar și aportul personal în a combate alergenii, fumul de țigară sau mucegaiul.

You May Also Like

Lasă un răspuns