Price tracking software – ce este și cum funcționează?

Spread the love

Te-ai întrebat vreodată ce este price tracking software și cum lucrează el cu prețuri dinamice? Ei bine, după ce citești acest articol, vei ști totul despre modul în care funcționează instrumentele de urmărire a prețurilor. Dar mai întâi, să răspundem la prima întrebare:

Ce este un instrument de urmărire a prețurilor(price tracking software)?

Este un instrument de urmărire, comparare și analiză a prețurilor de pe site-uri web.

Cu toții cumpărăm produse din mediul online. De cele mai multe ori clienții, preferă să studieze ofertele mai multor comercianți înainte să cumpere un produs, deoarece prețul este un factor decizional foarte important când vine vorba de shopping, cu atât mai mult în această perioadă mai dificilă pe care o traversăm. Practic, cumpărătorul dorește să compare prețurile mai multor vânzători pentru ca în final să îl aleagă pe cel care vinde cel mai ieftin. Ei bine, dacă anumiți clienți aleg să facă această operațiune manual, află că alții se folosesc de soft-uri automate de comparare cum este Google Shopping. Când vine vorba de business însă, lucrurile sunt puțin mai complexe de atât.

Cum funcționează softul de urmărire a prețurilor?

După cum spuneam, clienții se mulțumesc să compare și să afle ce este mai ieftin, în schimb tu ca și comerciant ai nevoie de mult mai multe date pentru că scopul tău final este să fii tu cel pe care îl aleg clienții pentru a face achiziții . Acest lucru presupune să ai o strategie de preț de neegalat. Și cu ajutorul unui soft de price tracking poți face acest lucru. Acesta este conceput să urmărească competitorii tăi și să îți ofere informații actualizate despre tot ce este legat de produsele celorlalți: prețuri, stocuri de produse, campanii de promovare, oferte, taxe de livrare etc. Pe baza acestor informații tu poți să conturezi o strategie de preț pe care evident o poți verifica tot cu ajutorul acestui instrument . El te va avertiza dacă te afli peste sau sub competitorii tăi, dacă ofertele tale se încadrează pe piață sau când este momentul prielnic să schimbi tactica abordată și să îți modifici valorile pe care le ai. Practic acest soft va deveni cel mai bun aliat al tău, dar și cel mai obiectiv critic atunci când vei avea nevoie de o schimbare.

Monitorizarea concurenței poate părea o sarcină foarte complexă, dar din fericire softul de price tracking îți va fi de mare ajutor. Practic ție îți rămân doar câteva lucruri de făcut din tot procesul de monitorizare, dar greul e pe umerii tehnologiei. Așa că după ce îți selectezi competitorii pe care dorești să îi urmărești, selectezi articolele de interes pentru această investigație și decizi cât de des vrei să primești datele actualizate, nu îți rămâne decât să iei toate informațiile pe care le primești, să le analizezi și să le transformi în acțiuni, astfel încât să dezvolți acea strategie de preț care să te ducă în topul comercianților, în lista de favorite a clienților și să îți asigure profitul pe care îl dorești.

„Perfecțiunea nu poate fi atinsă, dar dacă încercăm să tindem spre ea și să o căutăm, putem atinge excelența.” –Vince Lombardi

 

 

You May Also Like

Lasă un răspuns