Pizza sanatoasa – 2 retete pe care trebuie sa le incerci!

Pizza sanatoasa – 2 retete pe care trebuie sa le incerci!

Spread the love

Cui nu-i place pizza? Arata bine, este delicioasa si usor de preparat. Insa la fel de usor se aseaza pe solduri si abdomen din pricina caloriilor false pe care le contine.

Acest lucru se intampla din princina cantitatii mari de zahar folosite, a crustei prea bogate in carbohidrati si a sosurilor care contin indulcitori artificiali etc.

Din fericire, exista si sortimente sanatoase de pizza care pot fi preparate acasa, cu ingrediente pe care le cunosti si care se intampla sa contina si mai putine calorii. Ti-am pregatit doua exemple delicioase!

Pizza cu bacon, ou si sparanghel

Ingrediente:

2 cepe esalote tocate marunt
500 g faina aluat pentru pizza, din faina integrala
2 fasii bacon
500 g sparanghel
1 cana cascaval ras
Un varf lingurita piper macinat
4 oua mari
Un varf lingurita sare

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 260 de grade Celsius.

Intinde aluatul astfel incat sa fie putin mai mic decat dimensiunea tavei. Da tava cu spray de gatit, iar deasupra aseaza o hartie de copt. Intinde aluatul si baga tava la cuptor pentru 8 minute.

Prajeste bacon-ul pana cand devine crocant si este eliminat excesul de grasime. Adauga apoi ceapa tocata si sparanghelul taiat in bucati mai mici. Tine-le pe toate la foc mic pana cand se inmoaie ultimele doua ingrediente.

Bate ouale bine cu sare si piper.

Pune amestecul de mai inainte (bacon + ceapa + sparanghel) peste aluatul copt, iar apoi toarna ouale pe deasupra asigurandu-te ca este absorbit in aluat.

Presara cascavalul si da tava la cuptor pentru inca 8-10 minute.

Pizza cu scoici

Ingrediente:

500 g aluat pentru pizza, din faina integrala
3 lingurite ulei de masline extra-virgin
100 g parmezan
O legatura patrunjel proaspat, tocat
200 g scoici (extrase din cochilie), tocate si spalate
1 ceapa rosie
Un varf lingurita piper
4 catei usturoi
O cana mozzarella cu continut scazut de grasime

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se da tava cu spray de gatit si se aseaza deasupra o hartie de copt.

Intinde aluatul la fel ca la reteta precedenta, apoi baga-l la cuptor pentru 8-10 minute.

In timp ce aluatul se coace, piseaza usturoiul si amesteca-l bine cu piperul si uleiul de masline.

Cand aluatul este gata, intinde amestecul de usturoi pe suprafata crustei.

Pe deasupra, aseaza scoicile, ceapa taiata la dimensiunea preferata si cele doua tipuri de branza. Baga totul la cuptor pentru inca 8-10 minute. Cand este gata, presara patrunjelul tocat pe deasupra.

Pofta buna!

You might also like

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *