Importanta sistemelor si echipamentelor audio si de sunet

Importanta sistemelor si echipamentelor audio si de sunet
Spread the love

Companiile care organizeaza evenimente audiovizuale investesc o multime de resurse cu scopul de a crea un mediu confortabil pentru oaspetii lor. In acest sens, sunetul este important in orice caz datorita experientei cuprinzatoare pe care o poate oferi.

Ce elemente sunt necesare pentru ca un sistem de sunet si audio sa functioneze fara probleme?

Echipamentele de sunet si audio utilizeaza mai multe componente electronice pentru a gestiona si transmite sunetul. Acest lucru poate afecta si produce bazait in alte dispozitive ale sistemului de iluminat daca acestea sunt alimentate de la aceeasi sursa de alimentare. Din acest motiv, se recomanda separarea surselor de energie audio si de iluminat in productia de evenimente.

Pre-testarea este, de asemenea, necesara pentru a se asigura ca orice probleme pot fi remediate in timp util. Cu putina atentie la detalii si cateva sfaturi profesionale poti obtine un sunet excelent si echilibrat, care ajuta la imbunatatirea experientei. Vezi de asemenea sistem audio Bose L1 Pro 8.

Sisteme de monitorizare

Pe scena si nu numai sunetele suna foarte diferit decat atunci cand esti in public. Monitoarele, cum ar fi sistemele in-ear sau penele de scena, rezolva aceasta problema.

Microfoane

Exista trei tipuri de baza de microfoane: ophone-uri unidirectionale micr; ideal pentru voci sau instrumente mici, ophone-uri bidirectionale micr; excelent pentru dialogurile dintre doua persoane si ophone-urile omnidirectionale micr; ele capteaza sunetul pe o scena pentru, de exemplu, coruri sau instrumente mari. Exista, de asemenea, telefoane micr de banda sau rever care lasa mainile libere.

Difuzoare

Difuzoarele au un con de sunet proiectat spre fata. Prin plasarea difuzoarelor in extrema stanga si dreapta a unei scene, se formeaza un decalaj sonor in centru. Pentru a evita acest lucru, sistemele de intarziere si preaplin sunt utilizate pentru a crea un sunet uniform in intregul spatiu. Mai mult volum nu inseamna mai mult sunet daca exista zone in care sunetul nu ajunge.

Amplificatoare

Un amplificator este un dispozitiv electronic care ia un semnal si isi mareste puterea, adica creste amplitudinea. Cel mai important lucru este ca difuzoarele si amplificatoarele au acelasi rating de ohmi. Pe de alta parte, puterea este masurata in wati si ar trebui utilizat un amplificator cu 50% mai puternic decat difuzoarele.

Preamplificator/castig

Un preamplificator creste nivelul semnalelor si actioneaza asupra tensiunii semnalului de intrare conectat direct la microfoane sau folosind un „sarpe de scena”. Microfonul este amplificat cu ajutorul potentiometrului de castig de pe preamplificator. Ce este mai exact profitul?

Poate fi considerata sensibilitatea microfonului. Creste intensitatea a ceea ce microfonul poate „auzi” si este folosit pentru a atribui intensitatea corespunzatoare fiecarui instrument.

Procesoare de semnal

Procesoarele de semnal sunt dispozitive pentru cresterea calitatii sunetului. Cele mai frecvente procesoare permit ajustari tonale, de bas si inalte sau in efecte precum intarzierea si reverbul.

Mixer

Mixerul este baza operatiunilor de „amestecare” a pieselor prin manipularea nivelurilor de volum, trimiterea de fluxuri sau ajustarea dinamica a egalizarii spatiului. Este locul in care toate intrarile (microfoane, instrumente, FX etc.) sunt controlate, procesate si directionate catre iesirile corespunzatoare.

You May Also Like

Lasă un răspuns