Descoperiti beneficiile pentru sanatate ale purtarii tinutei usoare

Descoperiti beneficiile pentru sanatate ale purtarii tinutei usoare
Spread the love

Pe langa faptul ca pariem pe confort, alegand haine usoare, ne putem imbunatati si starea de spirit, deoarece ne permite sa ne miscam mai liber si sa ne simtim mai putin oprimati.

Moda a stabilit trendul care apoi ajunge pe strada, adica in viata noastra. Campaniile publicitare studiate cauta cea mai buna strategie pentru a ne transmite mesajul pe care si-l doresc si, astfel, pentru a creste vanzarile. Cu toate acestea, de multe ori, aceste tendinte in dressing nu sunt cele mai sanatoase optiuni pentru corpul nostru. De aceea, astazi vom impartasi beneficiile purtarii de imbracaminte usoara.

In acest tip de imbracaminte putem gasi un sentiment de libertate, lejeritate si confort care ne va afecta si sanatatea. Este evident ca hainele trebuie sa fie in concordanta cu situatia sau cu evenimentul la care participam. Cu toate acestea, in cadrul acestui protocol, putem alege haine usoare si confortabile pentru ocazie.

Importanta alegerii hainelor

Atunci cand ne alegem garderoba, trebuie sa tinem cont intotdeauna de ce purtam o haina sau alta. Adica cine ne influenteaza in decizia noastra. Este important sa avem o viziune critica asupra tendintelor pe care le acceptam treptat ca fiind normale. Trebuie sa dezvoltam un spirit critic si sa incercam sa nu cadem victime publicitatii.

Imbracamintea devine din ce in ce mai mult modalitatea de a exprima imaginea pe care vrem sa o oferim, dincolo de indeplinirea functiei de a oferi confort. Tendinta de a fi mimetici, de a copia ceea ce fac masele sau celebrii ne poate face sa ne pierdem propriul esential atunci cand ne imbracam.

Lenjerie de corp

Unul dintre articolele vestimentare care capata o importanta deosebita atunci cand alegeti imbracaminte usoara sunt piesele de lenjerie. In cazul lenjeriei pentru barbati nu ar trebui sa fie atat de stransa sau sa depaseasca organele sexuale. Acest lucru poate prezenta riscuri pentru sanatate si este legat de probleme de infectii si infertilitate masculina. Chilotii stransi provoaca iritatii si lipsa de transpiratie si pot fi un punct central al crearii germenilor in contact continuu.

In cazul femeilor, gasim o mare nevoie de a opta pentru sutiene mai confortabile, potrivite pentru forma naturala a sanului. In zilele noastre exista o tendinta la articole vestimentare frumoase si senzuale care nu provoaca prea multa presiune. Alege rochii colorate vara aceasta. 

Beneficiile purtarii de imbracaminte usoara

Pentru sanatatea noastra

  • Circulatie: daca hainele nu sunt foarte stranse, corpul elimina mai usor excesul de lichide. In acest fel, ne imbunatateste sanatatea cardiovasculara. Imbracamintea stransa provoaca, pe termen lung, amorteala a coapselor.
  • Digestia: trebuie sa alegem haine de marimea noastra si astfel sa evitam multe probleme inutile. De exemplu, purtarea pantalonilor foarte stransi poate duce la arsuri la stomac, disconfort in abdomen si productie excesiva de gaze. Utilizarea continua a braurilor provoaca reflux, aciditate si impiedica digestia in stomac.
  • Sanatatea pielii: pentru a avea o piele sanatoasa, trebuie sa ii permitem, de asemenea, sa transpire. Utilizarea tesaturilor sintetice prea aproape de piele poate provoca iritatii, uscaciune si alte probleme ale pielii.

You May Also Like

Lasă un răspuns