Defecte ale turbosuflantei? – Simptome, cauze, inlocuire si explicatii simple si pe scurt!

Defecte ale turbosuflantei? - Simptome, cauze, inlocuire si explicatii simple si pe scurt!
Spread the love

Crezi ca ai probleme cu turbosuflanta masinii tale, dar vrei sa afli mai multe detalii inainte de a merge la un service autorizat pentru inlocuirea acesteia? Citeste in continuare pentru a afla tot ceea ce trebuie sa afli.

Exista numeroase cauze ale unei turbosuflante defecte, iar printre acestea se poate specifica:

 • Deteriorarea unor piese in interiorulturbo-ului (rulmenti, roata turbinei, roata compresorului etc.)
 • lubrifiere slaba din cauza uleiului de motor gresit sau prea vechisau a unui nivel scazut
 • Depozite in interiorul turbocompresorului (ulei de carbon)
 • „incalzire” insuficienta a motorului
 • Parcarea directa a vehiculului dupa o sarcina grea
 • Tuning gresit
 • Corpuri straine care, de exemplu, au patruns in turbocompresor din cauza deteriorarii motorului

Simptome / semne ale unei turbosuflante defecte:

 • Consumul crescut de combustibil pe o perioada scurta de timp
 • Zgomote neobisnuitedin directia turbosuflantei, care apar in timpul deplasarii in functie de viteza (de exemplu, un zgomot)
 • Motorul sare (sub sarcina) in programul de urgenta
 • Vehiculul are – mai ales de la o anumita viteza – o putere limitata
 • Aparitia fumuluiFumul intunecat pana la negru iese din evacuare
 • Mesaj in memoria de eroare„Limita de control a turbocompresorului a fost depasita”, „Presiunea de crestere scazuta” etc.

Este important sa retii ca simptomele mentionate nu trebuie sa apara impreuna. Chiar si unul dintre semnele mentionate poate indica, in functie de cauza exacta, o turbosuflanta defecta.

In cel mai rau caz, o turbosuflanta defecta poate duce la deteriorarea motorului. Din acest motiv, un atelier auto ar trebui consultat cat mai curand posibil la primele semne ale unei defectiuni.

Efectele unei turbosuflante defecte asupra inspectiei generale

 

Daca treci sau nu inspectia generala itp Cluj Napoca 2021  in ciuda problemelor cu turbosuflanta, depinde de simptomele exacte.

Daca aceasta este defecta, se poate presupune ca nu este posibil niciun test de emisii si, prin urmare, testul nu poate fi trecut .

Daca exista o scurgere de ulei cu picurare, aceasta reprezinta si o deficienta semnificativa si implica o defectiune. Transpiratia usoara cu ulei, pe de alta parte, este de obicei evaluata doar ca deficienta minora si apoi nu are nicio influenta asupra starii.

Daca este „doar” un zgomot neobisnuit de la turbosuflanta si testul de emisii este trecut, testerul transmite de obicei doar un mesaj corespunzator.

Repararea sau inlocuirea turbosuflantei

In primul rand, se pune intrebarea daca este posibila o reparatie / revizie sau daca aceasta piesa trebuie inlocuita complet.

Daca un specialist a diagnosticat in mod clar ca principala cauza a problemei este o turbosuflanta defecta, repararea la un atelier de specialitate poate fi o optiune.

Procedura exacta pentru indepartarea piesei vechi si instalarea celei noi variaza in functie de modelul vehiculului. In primul rand, uleiul trebuie golit si capacul motorului indepartat.

Apoi conducta de presiune de alimentare, galeria de evacuare si conductele de ulei sunt demontate. In plus, racordul de apa poate fi necesar sa fie demontat daca aici este prevazuta o racire suplimentara. In plus, este posibil ca partile evacuarii sa fie demontate.

La inlocuirea turbosuflantei, conductele de ulei trebuie intotdeauna schimbate sau cel putin curatate pentru a evita deteriorarea ulterioara. In plus, ar trebui sa aiba loc o schimbare a uleiului, inclusiv inlocuirea filtrului de ulei. In plus, filtrul de aer , precum si convertorul catalitic si orice filtru instalat de particule diesel trebuie verificate si curatate.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns