Cum sa alegeti cutiile de depozitare potrivite?

Cum sa alegeti cutiile de depozitare potrivite?
Spread the love

Fiecare dintre noi avem acasa tot felul de obiecte si produse pe care dorim sa le pastram, cu scopul de a le folosi in diferite situatii, atunci cand vom avea nevoie de acestea.

In aceste conditii, cu siguranta trebuie sa ne gandim la cele mai eficiente solutii de depozitare a acestora, iar aici discutam in mod evident despre cutii depozitare.

Alegerea unor cutii depozitare este o sarcina mult mai imporatanta si mult mai dificila decat pare, dat fiind faptul ca acestea sunt atat de utile atat in ​​scopuri organizationale, cat si pentru pastrarea in siguranta a tuturor bunurilor pe care le detineti.

Cutiile de depozitare vin in diferite dimensiuni si materiale, iar fiecare tip are functia dorita. Si, desi este cu siguranta tentant sa aruncati totul in cea mai mare cutie posibila si sa o numiti cea mai potrivita solutie de depozitare, merita sa va faceti timp pentru a face selectii intelepte si pentru a alege cutiile de depozitare potrivite pentru obiectele si produsele dvs.

Cu siguranta insa, exista mai multe detalii pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand va indreptati atentia spre diferite cutii depozitare, iar in continuare puteti afla unele informatii care va vor fi de mare ajutor. Haideti asadar sa vedem, cum sa alegeti cele mai potrivite cutii pentru depozitarea obiectelor si a produselor!

Tipuri de cutii

Tipul de cutie pe care il folositi conteaza cu siguranta. Alegeti unul care are cel mai mult sens in ceea ce priveste articolele pe care doriti sa le stocati, cat timp intentionati sa le stocati si locatia in care vor fi stocate.

Cutii de carton

De cele mai multe ori, cand va ganditi la cutii de depozitare, mai intai de toate ajungeti sa va ganditi la carton. Cutiile de carton sunt considerate in unele situatii a fi cea mai buna alegere depozitare, deoarece sunt ieftine, usoare si usor de ambalat, stivuit si etichetat. In plus, atunci cand nu mai sunt necesare, pot fi usor reciclate sau defalcate pentru o utilizare viitoare.

Cu toate acestea, pentru situatiile de depozitare pe termen lung, cartonul nu este neaparat cel mai potrivit. Cutiile de carton sunt susceptibile de a fi deteriorate de anumite conditii, inclusiv caldura si umiditate.

Sunt de asemenea atractive pentru insecte si rozatoare, si cu siguranta nu veti dori sa aveti astfel de musafiri nepoftiti in locuinta sau chiar si intr-una din anexele locuintei in care veti dori sa va depozitati cutiile cu obiecte si/sau produse.

Plus de asta, nu doar insectele si dozatoarele sunt daunatoare pentru aceste cutii din carton. Trebuie sa va ganditi chiar si la factorii de mediu cum ar fi de exemplu umezeala, care va poate afecta produsele aflate in cutii. Nu veti putea avea o surpriza mai urata decat sa vedeti ca obiectele lasate in cutiile din carton, crezand ca sunt in siguranta, sunt de fapt afectate de acesti factori.

Daca depozitati articole la o unitate de depozitare desemnata, cu temperatura controlata, trebuie sa va ingrijorati mai putin si ar trebui sa fiti bine cu cartonul.

Cutii de plastic

In ceea ce priveste aceste solutii speciale pentru a depozita si pentru a transporta obiecte si produse, trebuie mentionat faptul ca pot fi considerate a fi cea mai bina alegere, dat fiind faptul ca sunt usor stivuibile si va protejeaza mai bine lucrurile de umezeala, caldura si orice altceva care ar putea incerca sa va afecteze siguranta produselor si a bunurilor depozitate.

De asemenea, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la banda de ambalare, deoarece o mare parte dintre cutiile de plastic sunt autosigilabile. Sunt mai scumpe decat cutiile de carton, dar pentru ca sunt relativ indestructibile, veti beneficia de ele pentru mult mai mult timp.

Daca aveti nevoie doar stocare pe termen scurt, este posibil sa nu doriti sa va indreptati atentia spre cutiile de depozitare de plastic, mai ales ca nu le veti putea descompune (exista si exceptii, astfel ca unele navete sunt pliabile) pentru a le stoca atunci cand nu sunt utilizate.

Dar daca aveti nevoie de cele mai bune solutii de stocare pe termen lung, atunci cu siguranta trebuie sa stiti ca aceste cutii din plstic reprezinta o alegere excelenta, mai ales daca articolele dvs. vor fi stocate undeva intr-o incapere care nu este controlat de clima.

Cutii de specialitate

Pentru obiectele care sunt deosebit de fragile sau valoroase, luati in considerare utilizarea de cutii de specialitate, care sunt special concepute pentru a stoca in siguranta un anumit tip de articole. Cutiile de specialitate sunt utile pentru orice, de la depozitarea vaselor si a decoratiunilor de sarbatori la televizoare de arta si cu ecran plat si sunt disponibile atat astfel de cutii fabricate din ​​carton, cat si din plastic.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale utilizarii cutiilor de specialitate pentru depozitare este ca acestea fac lucrurile dificile mai usor de ambalat, cu insertii care impiedica obiectele sa se miste si sa se deplaseze. Sunt putin mai scumpe decat cutiile traditionale, dar ofera valoare adaugata in confort si securitate.

You May Also Like

Lasă un răspuns