Ce uleiuri esenţiale te ajută să scapi de riduri?

Spread the love

Deși există multe produse disponibile care ajută la reducea ridurilor, unii oameni preferă alternative naturale, cum ar fi uleiurile esențiale.

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, pielea începe să se descompună și să-și piardă elasticitatea. Acest proces natural face ca ridurile și liniile fine să apară pe față în jurul frunții, gurii și ochilor.

Haideţi să descoperim împreună unele dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru prevenirea și reducerea ridurilor.

Lămâia

Lămâia este binecunoscută pentru conținutul de vitamina C și pentru potențialele beneficii pentru sănătate pentru sistemul imunitar. Cu toate acestea, uleiurile de lămâie sunt folosite și într-o varietate de produse comerciale de îngrijire a pielii, pentru a ajuta la reducerea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi ridurile. Studiile au descoperit că uleiul de lămâie ar putea ajuta la reducerea daunelor cauzate de oxidare. Uleiul de lămâie poate ajuta, de asemenea, la prevenirea daunelor solare, care pot duce la apariția ridurilor.

Lemnul de santal

Studiile indică faptul că lemnul de santal poate avea proprietăți antiinflamatorii. Pe lângă aceste proprietăți, lemnul de santal poate ajuta la restabilirea umidității pielii. Când pielea este hidratată adecvat, poate părea mai întinsă și se reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor.

Salvia

Salvia este o plantă cu miros dulce pe care mulți oameni o păstrează în raftul pentru condimente. S-a dovedit însă că salvia are efecte antioxidante. Un studiu a concluzionat că salvia ar putea ajuta la prevenirea distrugerii ADN-ului și proteinelor de către radicalii liberi. Radicalii liberi sunt substanțe chimice despre care se crede că dăunează pielii.

Rodia

Rodia este un fruct complex care oferă o varietate de beneficii pentru sănătate. Oamenii le folosesc adesea în alimente și băuturi sănătoase ca aditiv bogat în nutrienți și gustos. Un studiu din 2014 a concluzionat că uleiul de rodie ar putea reduce stresul oxidativ, ceea ce poate ajuta la prevenirea formării de noi riduri.

Lavanda

Lavanda are o aromă distinctă, relaxantă. Este adesea folosită în aromoterapie și produse de baie comerciale. Există un număr tot mai mare de cercetări care analizează potențialele beneficii pentru sănătate ale acestei plante populare. Într-un studiu din 2013, o echipă de cercetare a studiat efectele antioxidante ale lavandei. Descoperirile lor au sugerat că uleiul de lavandă ajută la protejarea creierului împotriva stresului oxidativ. Aceleași efecte pot ajuta la reducerea aspectului ridurilor și liniilor fine atunci când sunt aplicate pe piele.

Seminţele de morcov

Într-un studiu din 2012, cercetătorii au observat că semințele de morcov au unele efecte antioxidante. Antioxidanții ar putea ajuta la prevenirea îmbătrânirii prin oprirea defalcării celulelor sănătoase din piele.

Ylang-ylang

Ylang-ylang este un ulei esențial adesea folosit în parfumuri. Cu toate acestea, conform unui studiu din 2015, ylang-ylang-ul a demonstrat unele efecte antioxidante care ar putea ajuta la reînnoirea pielii. Mai exact, s-a demonstrat că ylang-ylang ajută la reconstruirea proteinelor și grăsimilor pielii, reducând în același timp numărul de radicali liberi. Multe companii de îngrijire a pielii adaugă ylang-ylang produselor lor pentru a profita de potențialele sale proprietăți vindecătoare.

Rozmarin

Rozmarinul este o plantă cunoscută pentru aroma sa distinctă, precum și pentru proprietățile sale antioxidante și antimicrobiene. Antioxidanții de rozmarin pot ajuta la prevenirea ridurilor, împiedicând radicalii liberi să distrugă elasticitatea pielii. Un studiu din 2014 a descoperit că doar 10 miligrame pe kilogram de greutate corporală pe zi au arătat rezultate semnificative în reducerea radicalilor liberi.

Deși uleiurile esențiale nu vor elimina complet ridurile, ele pot fi capabile să le reducă. Ele sunt, de asemenea, o alternativă naturală la cremele și loțiunile chimice. Pentru mai multe informaţii despre uleiurile esenţiale, consultaţi dianagubas.com.

You May Also Like

Lasă un răspuns