Avantajele termostatelor inteligente

Avantajele termostatelor inteligente
Spread the love

Preturile ridicate pentru gaz si electricitate cresc costurile facturilor pe care oamenii le au de platit in fiecare luna. Termostatele moderne regleaza caldura in functie de obiceiurile dvs. personale si reduc consumul.

Cresterea preturilor la gaz si electricitate starneste dorinta tuturor de a reduce consumul. Cu cat o gospodarie are nevoie de mai putin gaz si electricitate pentru incalzire, cu atat costurile sunt mai mici.

Cea mai recenta generatie termostate inteligente precum Salus Quantum 2021, este adesea promovata cu declaratia ca acestea vor ajuta la reducerea costurilor cu energia. Dar cum functioneaza acest sistem? Ce se intampla cu termostatele inteligente?

Incalzirea inteligenta va face viata de zi cu zi mai usoara

Pur si simplu, un sistem inteligent de incalzire va va memora obiceiurile. Termostatul controleaza automat puterea de incalzire conform rutinei zilnice. Apartamentul dvs. este incalzit la temperatura dorita inainte de a va ridica din pat. Daca iesiti din casa, opriti incalzirea si reduceti caldura din camere. Daca reveniti seara, apartamentul este deja la o temperatura placuta.

Incalzirea scumpa a camerei nu mai este necesara. Puteti opera si regla flexibil sistemul modern de incalzire printr-o aplicatie pe care o aveti instalata pe smartphone-ul dvs. si prin Internet. Exista deja mai multe variante de incalzire auto-invatata. Au fost dezvoltate de companii renumite de energie.

Este de asteptat ca marile companii producatoare de termostate sa continue sa depuna eforturi mari pentru a ramane atractive pentru consumatori, cu solutii noi. In calitate de client, beneficiati de costuri mai mici de incalzire fara a compromite alimentarea cu caldura.

Exista sisteme de invatare pentru fiecare sistem de incalzire

Indiferent daca aveti propriul cazan in proprietate sau daca utilizati incalzire centrala sau termoficare, modernizarea sistemului dvs. de incalzire poate fi o optiune cu putin efort. Imbunatatiri sunt posibile si pentru arzatoarele pe gaz sau pe motorina, pentru pompele de caldura si pentru incalzirea electrica.

Termostatele cu autoinvatare ale radiatorului sunt utilizate de exemplu, la incalzirea centrala cu incalzire prin pardoseala, sau la incalzire centrala si radiatoarele conventionale. Acestea inlocuiesc termostatele clasice, care nu permit o ajustare atat de fina a temperaturii camerei. Cu termostatele inteligente care pot fi controlate prin internet, va puteti controla incalzirea in fiecare camera individual. In schimb, incalzirea prin pardoseala este adesea controlata in mai multe incaperi cu aceeasi temperatura.

Acest control comun pentru mai multe incaperi este la randul sau posibil in combinatie cu propriul cazan, incalzire centrala sau termoficare. Cu o astfel de incalzire prin pardoseala, doar o camera este echipata cu un controler inteligent. Camerele suplimentare pot fi conectate cu termostate suplimentare. Acestea pot fi de asemenea, reglementate separat si inteligent.

Sistemele moderne de incalzire va inregistreaza rapid obiceiurile individuale si rutina zilnica. Chiar si cele mai recente prognoze meteo sunt luate in considerare de aceste termostate inteligente. Sistemele moderne reduc puterea de incalzire atunci cand devine mai insorit si mai cald afara.

Drept urmare, in camerele dvs. se pastreaza o caldura constanta placuta. Cu toate acestea, atunci cand temperatura exterioara creste, va reduceti puterea de incalzire si, astfel, costurile. Cum sa va controlati incalzirea prin aplicatie sau online

De regula, va controlati sistemul modern de incalzire printr-o aplicatie pentru smartphone sau prin Internet. Cand iesiti din casa si aveti smartphone-ul la indemana, sistemul de incalzire va recunoaste ca plecati si va reduce temperatura din casa la valoarea specificata.

Aceasta inseamna ca nu este nevoie de incalzire atunci cand nimeni nu este in apartament. De asemenea, sistemul recunoaste cu ajutorul smartphone-ului si al aplicatiei cat de departe va aflati fata de casa. In drumul spre casa, aplicatia va arata de asemenea, cat de cald este in camera dvs. de zi. Puteti schimba toate setarile direct din aplicatie. Asta inseamna ca puteti mari sau micsora caldura din camerele dvs. de la locul de munca.

Daca veniti acasa in mod surprinzator mai devreme, ajustati orele date individual in aplicatie. Desigur, se poate controla incalzirea si prin Internet daca nu aveti smartphone-ul la dispozitie. Datorita aplicatiei pentru smartphone si internet, puteti incalzi in orice moment flexibil si nu compromiteti confortul. In acelasi timp, va puteti controla incalzirea de oriunde, indiferent de timp si locatie.

You May Also Like

Lasă un răspuns