4 vinuri festive pentru sezonul sărbătorilor de Crăciun

4 vinuri festive pentru sezonul sărbătorilor de Crăciun
Spread the love

Sărbătorile de iarnă aduc în fiecare an momentul perfect pentru a te delecta cu cele mai bune vinuri. Alegerea poate părea complicată în condițiile în care opțiunile sunt atât de diversificate, însă suntem aici pentru a-ți veni în ajutor cu informații pe care te poți baza.

De exemplu, există câteva sortimente care se împrietenesc de minune cu atmosfera festivă, fie că ești gazda unei seri relaxante cu filme, pregătești un festin bogat de sărbătoare sau vrei să surprinzi cu un cadou inspirat la o petrecere. Sugestiile pe care ți le-am pregătit sunt și delicioase, și versatile, și accesibile la preț, astfel că nu trebuie să aloci un buget considerabil pentru a le achiziționa.

Riesling – perfect pentru petreceri cu prăjituri și întâlniri nocturne

Riesling-ul, un vin alb luminos și aromatic, faimos pentru notele sale vibrante de citrice și arome tropicale, este un adevărat erou în perioada sărbătorilor. Originar din Germania, dar cu versiuni excepționale și din Franța, Australia sau Statele Unite, acest soi are o aciditate naturală înaltă, care accentuează aromele în feluri variate – de la mâncăruri picante, la brânzeturi cremoase sau mezeluri sărate.

Se potrivește de minune și cu dulciurile, în special cu cele aromate ca turta dulce, iar nivelul său scăzut de alcool îl face ideal pentru nenumărate contexte.

Spumante – ideal pentru petreceri

La petrecerile cu mulți oaspeți, unde gusturile variază, mizează întotdeauna pe un vin spumant. Dacă nu cunoști ce se va servi sau preferințele gazdei, un astfel de vin adaugă o notă festivă oricărui eveniment.

Vinurile spumante sunt de nelipsit datorită științei din spatele efectului lor: bulele se leagă de moleculele de pe papile, curățând palatele și pregătindu-ne pentru următoarea îmbucătură. Această reacție chimică le face o alegere ideală pentru mese cu o varietate mare de arome, accentuând pe rând fiecare gust.

Pinot Noir – pentru versatilitate la masă

Dintre vinurile roșii, puține sunt la fel de versatile ca Pinot Noir, care combină aciditatea moderată și taninurile moi cu o gamă largă de arome fructate. Este un vin care încântă pe toată lumea și se potrivește de minune cu majoritatea felurilor principale, fiind perfect pentru mesele formale.

Nu doar că pune în valoare orice preparat, dar și mulțumește atât amatorii de vin roșu, cât și pe cei de vin alb. Cele mai faimoase versiuni de Pinot Noir provin din Franța, dar există variante remarcabile pe tot globul. Corpolența de nivel mediu și taninurile echilibrate fac din Pinot Noir alegerea perfectă pentru feluri principale precum curcan, șuncă și chiar și pește.

Zinfandel – pentru carnea roșie

Zinfandel strălucește alături de carne roșie, așa că dacă găzduiești sau participi la o sărbătoare cu o friptură delicioasă, cum ar fi mușchiul de vită sau coastele de miel, puține vinuri se potrivesc mai bine decât Zinfandel care nu va umbri preparatele mai delicate, precum fasolea verde sau piureul de cartofi.

Produs în principal în California, Zinfandel este un vin roșu corpolent, cu taninuri moderate și o gamă largă de arome fructate. Este versatil pe masă și se remarcă prin maturarea în butoaie de stejar, care îi conferă arome picante ce te poartă cu gândul la sărbători, cu note de nucșoară, cuișoare, scorțișoară și vanilie. Cu corpolența generoasă și aromele bogate de fructe, Zinfandel este un însoțitor ideal pentru festinurile cu carne roșie.

Nu știi de unde să cumperi? Comanda vinurile demidulci, demiseci sau seci din magazinul online al Cramei Budureasca. Aici ai toate șansele să găsești ceva care să se potrivească perfect la următorul eveniment la care urmează să participi, trebuie doar să descoperi propunerile disponibile.

You May Also Like

Lasă un răspuns