Domeniul imobiliarelor este intr-o continua crestere datorita indicatorilor demografici aflat si pe un trend ascendent. Atunci cand vorbim despre acest sector de activitate nu facem referire doar la agentiile imobiliare care se ocupa de intermedierea tranzactiilor si identificarea clientilor, ci si la activitatea sectorului constructiilor, implicatiile marketingului si a promovarii in vederea generarii d oferte particularizate. Foarte multi investitori achizitioneaza diverse spatii imobiliare printr-un proces de creditare, pentru a le vinde ulterior sau pentru a le inchiria si a gestiona profitul intr-un mod eficient. Insa pentru cei care doresc sa isi cumpere un apartament, este vital pentru acestia sa se documenteze temeinic despre ofertele existente pe piata in functie de propriile criterii de selectie. In cadrul acestui articol va oferim cateva informatii despre beneficiile asociate achizitionarii unui apartament nou si cativa indicatori despre preturi apartamente noi. Aceste informatii sunt vitale pentru cautarile clientilor, pentru cei care doresc sa se informeze sistematic despre piata imobiliarelor si fluctuatiile de pret existente pe aceasta.
Exista un standard pentru pret apartamente noi?
O serie de indicatori care pot genera pretul final al unui imobil, de la anul de construire al acestuia si pana la natura finisajelor interioare sau calitatea materialelor folosite. Pentru clienti este foarte important ca acestia sa cunoasca informatii minimale despre materialele de pe piata, este alte oferte existente la preturi rezonabile in tandem cu locuinta vizitata in momentul respectiv. Ansamblurile rezidentiale nou construite beneficiaza de o serie de avantaje multiple care pot fi sintetizate in elemente precum: siguranta si securitate, standarde de calitate optime, posibilitate de personalizare, compartimentare eficienta.
Toate acestea sunt angrenate pentru a oferi clientilor nivelul de confort dorit in viitoarea locuinta. Indiferent de resursele financiare pe care un client le are la dispozitie, criteriul pretului celui mai mic inca modeleaza modul de orientare al acestora pe piata. Avand in vedere acest etalon, chiar si achizitionarea apartamentelor de lux depinde in mod prioritar de preferintele viitorului locatar, de asteptarile pe care acesta le are de la o locuinta. Referitor la intrebarea standard impusa, daca exista preturi targetate pentru apartamentele noi, trebuie sa stiti ca fiecare zona de amplasare vine la pachet cu propriile implicatii, la fel si restul indicatorilor mentionati.
Amprenta proprietarului
Personalizarea unei locuinte este un element vital pentru viitorii locatari. Din acest motiv, marea majoritatea apartamentelor se vand decomandate, element care influenteaza perceptia asupra spatiului si a utilitatii acestuia. In general, apartamentele sunt insotite de terase sau balcoane care ofera o priveliste frumoasa viitorului proprietar, iar pentru cele care se afla in sectiunea de lux aceste spatii sunt extrem de generoase. Principalele diferente intre apartamentele standard si cele de lux sunt redate atat la nivel de design, cat si prin amplasare si compartimentare.
De asemenea, pentru unele apartamente de lux suprafata utila poate depasi cateva sute de metri patrati, totul pentru a oferi viitorului locatar o extindere suficienta. Din perspectiva clientului, acesta trebuie sa stie in permanenta care sunt propriile criterii de clasificare a apartamentelor, ce particularitati si-ar dori sa evidentieze pentru viitoarea locuinta. Un client hotarat va determina o activitate mult mai usoara pentru agentia imobiliara cu care colaboreaza, dar si identificarea rapida a locuintei dorite.